Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci mesaj pentru toti romanii

in Sport

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a urat succes României la apropiatele Campionate Mondiale care se vor desfășura la Glasgow.
”Urez succes României la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Glasgow. Este o competiție extrem de importantă, fiind un test în vederea Jocurilor Olimpice de vară de anul viitor. Sunt sigură că românii vor face o figură frumoasă la Glasgow”, a spus, duminică, Nadia Comăneci scrie antena3.ro

NAdia

”Plec și eu la Mondiale, vreau să fiu alături de fetele noastre: Este un moment dificil pentru faptul că un nume precum Cătălina (Ponor, n. red.) nu face parte din echipă. Trebuie să dăm credit și putere fetelor care ne reprezintă, acum Larisa (Iordache, n. red.) este căpitanul echipei”, a mai spus Nadia.

”A fost o surpriză extraordinară să văd la acest eveniment, lansarea unei cărți, mai multe persoane care au însemnat enorm în perioada în care am făcut eu gimnastică. A fost chiar emoționant să văd foste gimnaste, dar și pe cele care vor face performanță în anii următori”, a spus Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic, la lansarea cărții ”Călătorie în lumea gimnasticii”, semnată de Nicolae Vieru.

Câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur, Nadia a mai precizat: ”Este o carte a gimnasticii, despre istoria gimnasticii. M-a rugat să îl ajut să scrie o carte despre gimnastică”.

”La rândul meu am scris o carte care se numește ‘Scrisori pentru o tânără gimnastă’, care răspunde la multe întrebări pe care le-am primit. Este o carte diferit scrisă de altele făcute până acum”, a mai arătat Nadia
Loturile feminin și masculin ale României au plecat sâmbătă la Glasgow, pentru ediția a 46-a a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică, programată în perioada 23 octombrie-1 noiembrie.

Lotul feminin este format din gimnastele Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Andreea Iridon, Laura Jurca și Silvia Zarzu, iar Andreea Munteanu este rezervă. Antrenori sunt Lucian Sandu, Cristian Moldovan și Lăcrămioara Moldovan, iar colectiv medical e alcătuit din dr. Mihaela Dobrinici, Toma Vasilescu, Florin Aștefanei.

Echipa masculină îi cuprinde pe sportivii Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Andrei Ursache, Laurențiu Nistor, Andrei Groza fiind rezervă. Antrenori sunt Ioan Suciu, Vasile Vug și Ștefan Gall, iar colectivul medical e format din dr. Bogdan Codorean și Răzvan Spirescu.

La Glasgow se vor decide și primele echipe calificate la JO de la Rio de Janeiro, primele opt echipe din calificări, la masculin și feminin, obținând biletele pentru Olimpiada de anul viitor, în timp ce echipele clasate pe locurile 9-16 vor concura pentru ultimele patru locuri disponibile la JO, în aprilie 2016. De asemenea, medaliații la individual compus vor obține calificarea directă la JO, dacă echipele țărilor lor nu s-au calificat deja.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sport

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate