Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fostul sef al Fiscului, audiat de procurorii DNA. Sorin Blejar este inculpat intr-un dosar penal privind favorizarea unor firme din domeniul IT

in Stiri online

Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF s-a prezentat luni dimineaţă la sediul DNA Ploieşti. El nu a dorit să dea declaraţii jurnaliştilor prezenţi.

Potrivit unor surse, Sorin Blejnar este audiat luni de procurorii DNA Ploieşti într-un dosar privind favorizarea unei firme din domeniul IT.

Potrivit surselor citate, faptele au fost comise în anul 2011, când Blejnar se afla la conducerea ANAF. El ar fi acceptat atunci promisiunea unor sume de bani de la administratorul unei firme, în schimbul sprijinului pentru obţinerea unui contract de furnizare şi servicii IT.

În acelaşi dosar este vizat şi un fost director de achiziţii din cadrul ANAF, asupra căruia Sorin Blejnar şi-ar fi exercitat influenţa pentru încheierea contractului cu firma din domeniul IT, conform surselor judiciare Sorin Blejnar a fost adus cu mandat și așteaptă să fie condus la audieri. Deocamdată, nu se știe în ce dosar va fi audiat și în ce calitate, potrivit Digi24.

Este prima dată când Sorin Blejnar este audiat la DNA Ploiești. Blejnar a fost citat cu mandat de aducere, fiind însoţit la sediul DNA de doi poliţişti.

Potrivit unor surse judiciare, fostul şef ANAF a fost citat într-un nou dosar ce priveşte fapte de trafic de influenţă. Pe 9 iunie, fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul “Motorina”, în care a fost acuzat, alături de soţii Radu şi Diana Nemeş, de complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat.

În acelaşi dosar, soţii Radu şi Diana Nemeş au fost condamnaţi la 9 ani de închisoare, respectiv 7 ani de închisoare. Omul de afaceri Radu Nemeş a cerut în 2012, la schimbarea Guvernului, ca fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar şi Viorel Comăniţă, la acel moment vicepreşedinte al ANAF, să fie menţinuţi în funcţii, demersuri în acest sens fiind realizate de Codruţ Marta şi Elan Schwartzenberg, se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

De asemenea, potrivit motivării Curţii de Apel Bucureşti, fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar şi Viorel Comăniţă, fost director la Autoritatea Naţională a Vămilor şi vicepreşedinte al ANAF, au fost sesizaţi oficial cu privire la activităţile evazioniste desfăşurate de omul de afaceri Radu Nemeş, însă au coordonat acţiunile de control într-o modalitate care să asigure funcţionarea în continuare a mecanismului evazionist, prin exploatarea vulnerabilităţilor sistemului vamal.

Sursa: vocea.biz

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate