Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fostul soț al Elenei Udrea va fi eliberat condiționat după ce a executat un an din pedeapsa de doi ani și patru luni din dosarul ”Microsoft”

in Politic

Omul de afaceri Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, va fi eliberat condiționat, după ce a executat un an din pedeapsa de doi ani și patru luni de închisoare primită în dosarul ”Microsoft”. Decizia a fost anunțată marți de Tribunalul Ilfov și este definitivă. Dorin Cocoș va putea să plece din Penitenciarul Jilava după ce instanța va trimite decizia la unitatea de detenție.

Judecătorii Tribunalului Ilfov au admis, marți, contestația lui Dorin Cocoș și au dispus eliberarea condiționată a acestuia. Dorin Cocoș a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4 din 16 august, când cererea lui de eliberare condiționată a fost respinsă, pe motiv că nu a executat o perioadă de timp suficientă din pedeapsă și nu a depus suficient efort pentru ”formarea unei atitudini de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept”.

Decizia definitivă a fost luată de Tribunalul Ilfov la un an de la data la care Dorin Cocoș a fost încarcerat pentru a executa pedeapsa de doi ani și patru luni primită în dosatrul ”Microsoft”. Dorin Cocoș va fi eliberat imediat după ce instanța va transmite decizia la Penitenciarul Jilava.

În dosarul ”Microsoft” au mai fost condamnați, în 3 octombrie 2016, fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan, la 6 ani de închisoare, fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, la 3 ani de închisoare și omul de afaceri Nicolae Dumitru, la doi anni și patru luni. În iunie 2017, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au redus la 3 ani şi 6 luni pedeapsa primită de Gheorghe Ştefan ”Pinalti”.

Nicolae Dumitru a fost eliberat condiționat în 15 septembrie, după o decizie luată tot de Tribunașul Ilfov.

Prin decizia din octombrie 2016, instanța a dispus confiscarea de la Dorin Cocoş a sumei de 9 milioane de euro și de la Dumitru Nicolae – aproximativ 2 milioane de dolari şi un million de euro.

Dorin Cocoş a fost condamnat pentru trafic de influență, pentru că a primit 9 milioane de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca firmele acestora să încheie contractul de licențe Microsoft cu Ministerul Comunicațiilor, prin intermediul Elenei Udrea, care era atunci ministru al Dezvoltării Regionale.

ANAF a vândut, din august, mai multe spații care i-au aparținut omului de afaceri Dorin Cocoș și care au fost sechestrate pentru a recupera prejudiciul din dosarul ”Microsoft”. Suma pe care statul a reușit să o recupereze de la fostul soț al Elenei Udrea nu depășește 20% din prejudiciul de 9 milioane de euro.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate