FOTO: Arme vechi din dotarea armatei americane surclaseaza de departe modele similare ale Rusiei

in Galerie

În timpul ultimei dezbateri republicane din SUA, candidatul Mike Huckabee a oferit ca exemplu legendarul bombardier B-52 Stratofortress pentru a sublinia modul în care diminuarea bugetului apărării a afectat armata americană.

Însă, după cum au explicat mai mulţi specialişti, exemplul său a fost mai mult decât nefericit scrie evz.ro

B-52 a fost intens folosit în ultimii zece ani şi a participat la mai multe misiuni în 2012 decât noile bombardiere B-1B Lancer şi B-2 Spirit.

Compania Boeing a estimat că flota de bombardiere B-52 va fi utilizată până în anii 2040, însă Forţele Aeriene americane speră că îl vor înlocui în următorii ani cu un nou model, dar şi cu un alt bombardier programat să-şi facă debutul în 2037, conform Business Insider.

Atunci când B-52 va fi scos din uzul armatei, va avea, deja, 90 de ani de activitate.

Iar bombardierul B-52 nu este singurul exemplu de armă foarte eficientă care se află de zeci de ani în dotarea armatei americane şi care surclasează de departe modelele similar ale potenţialului inamic al SUA: Rusia.

1_56

2_51

3_54

4_53

5_47

6_37

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*