Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fotografii SOCANTE! Post-apocalipsa: cum arată Fukushima dup 4 ani de la abandonare.

in Galerie

Cum natura a înghițit casele, mașinile, lucrurile — orașul, în care a avut loc catastrofa. Fotograful polonez Arkadiusz Podniesinski a fotografiat ceea ce a rămas în zona afectată.

În 2015 acest fotograf a vizitat locul catastrofei nucleare din Fukushima, ca să vadă totul cu propriii săi ochi. El a primit permisiunea de a intra în această zonă părăsită pe o distanță de 20 km și când a ajuns acolo, în fața lui au apărut niște scene incredibile, similare cu cadrele dintr-un film despre post-apocalipsă.

„Cutremurele sau tsunami nu au nicio vină. Oamenii sunt responsabili pentru accidentul de la stația nucleară din Fukushima” — scrie Podniesinski. Scopul proiectului lui fotografic este prezentarea reală a consecințelor. „Oamenii au dreptul să tragă propriile lor concluzii, fără să fie influențați de presă, propaganda politică sau grupurile interesate de energia nucleară, care încearcă să reducă amploarea dezastrului.”

Automobilele părăsite pe o porțiune din drumul de lângă stația energetică au fost treptat înghițite de natură.

Unele mașini au dispărut în totalitate sub iarba sălbatică.

Podniesinski demonstrează iradierea de 6.7 mSv/h.

Motocicleta parcată devine o parte integrantă a câmpului, care se extinde.

Pânzele de păianjen atârnă peste produsele împrăștiate dintr-un supermarket abandonat.

În interiorul supermarketului se simte atmosfera terifiantă din filmele despre post-apocalipsă.

 Acest laborator computerizat părăsit este acoperit cu excrementele păsărilor din cel mai apropiat sat.

Aceste biciclete au fost abandonate, când locuitorii fugeau în grabă.

Lecțiile au fost întrerupte brusc.

Sălile cu aparate de joc sunt pustii.

Această fotografie a fost realizată cu ajutorul unei drone. Ea arată una dintre gropile de gunoi cu mii de saci cu sol iradiat.

La scurt timp după accident pe pielea vacilor au început să apară pete albe. Un fermier consideră că acest fapt a fost cauzat de iarba iradiată, pe care ele o mănâncă.

„Energia nucleară este energia unui viitor strălucit” scrie pe panou.

Fotograful l-a găsit pe acel japonez, care s-a întors la Fukushima ca să salveze de la moarte animalele înfometate abandonate acolo.

Oamenii au fost nevoiți să părăsească tot, inclusiv vitele și animalele domestice. Rămânând fără mâncare, animalele erau condamnate la moarte. Însă un japonez, Naoto Matsumura (55 ani), a revenit în zona abandonată ca să le hrănească.

El înțelege că se expune zilnic la o doză uriașă de radiații, însă acest lucru nu îl interesează. Cu ajutorul donatorilor, care îi trimit bani, el asigură alimentația câinilor, pisicilor, vacilor și multor altor animale rămase în regiunea abandonată. Naoto Matsumura este singurul om, care a îndrăznit să trăiască la Fukushima.

Autor text: Perfect Media

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Galerie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate