Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Franța are un nou președinte. Macron a câștigat alegerile cu 66,06% din voturi

in Articole/Extern/Stiri online

În jurul orei locale 22.30 Emmanuel Macron a ieșit din Palatul Luvru , a traversat curtea, trecând pe lângă simbolul Parisului, piramidele de sticlă și a salutat zecile de mii de alegători care îl așteptau. Oda Bucuriei, imnul european, a marcat sosirea noului președinte al Franței.
Macron s-a adresat întregului popor francez spunând că:”O nouă pagină a îndelungatei noastre istorii se deschide în această seară. Vreau să fie una a speranței și încrederii regăsite” și a ținut să sublinieze că:”Franța va fi un membru de prim rang în combaterea terorismului, atât pe teritoriul francez, cât și pe plan internațional.”
Emmanuel Macron le-a mulțumit susținătorilor adunați în fața Muzeului Luvru:”Mulțumesc, prieteni! În seara aceasta, a câștigat Franța” și a subliniat concetățenilor săi că:”sarcina care ne asteaptă este uriașă. Și va începe de mâine. Va trebui să moralizăm viața publică, să relansăm economia, să construim noi forme de protecție”.

Macron și-a încheiat discursul spunând: „Vreau unitatea poporului și țării noastre. Voi sluji cu modestie, cu forță, sub deviza: libertate, egalitate, fraternitate. Vă voi sluji cu fidelitate pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o. Cu dragoste.”

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web