Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Gabriela Firea: ”Chiar am mers cu autobuzul…este insuportabil şi inuman să mai mergi cu autobuzele RATB”

in Evenimente/Politic/Stiri online

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a început demararea proiectelor pe care le-a promis în campania electorală: modernizarea transportului urban și fluidizarea traficului din București. Costurile însă sunt elevate, iar edilul propune soluții de mijloc. De asemeni, programul mașinilor de salubritate va fi modificat.

Pe lista problemelor de rezolvat a primarului general, Gabriela Firea, se află găsirea unor soluții optime pentru a îmbunătățirea condițiilor de călătorie cu transportul urban, condiții verificate chiar de edil. „Foarte mulţi cetăţeni îmi spun – şi am verificat personal, chiar am mers cu autobuzul – că este insuportabil şi inuman să mai mergi cu autobuzele RATB, cele care sunt mai vechi şi nu au aer condiţionat şi aş vrea să discut foarte clar cu conducerea acestei regii, să vedem în ce ar consta o investiţie în aparatură, pentru că suntem datori să le garantăm bucureştenilor şi confort atunci când folosesc transportul în comun„, a spus primarul general al Capitalei la România TV.

RATB dispune de 1000 de mașini, dintre care 700 funcționale și doar 300 sunt dotate cu aer condiționat. Regia anunță că pot fi montate un maxim de 60 de aparate de aer condiționat într-o lună, iar prețul se ridică la 10.000 de euro pentru fiecare autobuz. Gabriela Firea propune însă și varianta reparării sistemelor acolo unde este posibil.

Pe de altă parte, edilul Capitalei vrea să schimbe programul de serviciu al mașinilor de salubritate pentru a nu mai încurca traficul la orele de vârf. ”Trebuie să existe un program predictibil pentru a nu îngreuna traficul. Am stabilit să creionăm un program al acestor maşini astfel încât să nu deranjeze nici somnul bucureştenilor, dar nici traficul”, a precizat G. Firea.

Pe lista ”de rezolvat” a primarului general, dar și a primarilor de sector, se mai află și probleme privind semaforizarea, asigurarea dezinsecţiei şi dezinfecţiei în regim de urgenţă pentru toată Capitala și construirea de piste pentru biciclişti.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate