Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Gabriela Vrânceanu Firea, prima femeie care va conduce Bucureștiul

in Evenimente/Stiri online

Potrivit rezultatelor oficiale provizorii comunicate de Biroul Electoral Central, candidatul PSD la primăria Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea și-a învins detașat adversarii. Peste 40% dintre bucureșteni au preferat să fie conduși de o femeie.

Gabriela Vrânceanu Firea a absolvit Liceul Industrial Nr. 1 Bacău și Facultatea de Litere din cadrul Universității București. Cariera în presă a îmbrățișat-o în 1990 fiind reporter în cadrul săptămânalului „Pur și simplu“ din Bacău. Ajunsă la București, a lucrat pentru câteva cotidiene și la postul Radio Contact, succesul cunoscându-l odată cu intrarea în Televiziunea Română ca realizator de reportaje economice, în special financiar–bancare, editor–prezentator al emisiunii „Jurnal”, realizator-moderator al emisiunii „Ediție Specială” și realizator-moderator al rubricii „Știrea Zilei”.

Primele contacte cu politica au fost înainte de anii 2000, când a devenit consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu și ulterior Purtător de cuvânt al Guvernului și Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu. Cu toate acestea, presa a fost prima dragoste a Gabrielei Firea, cei mai mulți ani i-a dedicat trustului Intact Media și deși a renunțat să mai prezinte jurnalele de știri, nu s-a îndepărtat de presă, astăzi conduce firma Intact Advertising, o agenție de organizare evenimente și publicitate, este director general al ziarului Financiarul, director general al revistei Săptămâna Financiară și al revistei Felicia.

Oficial a intrat în politică în anul 2012, când membră a Partidului Social Democrat, a candidat pentru un loc în Senat la alegerile din 9 noiembrie 2012, fiind aleasă de 74,65% dintre cei care au votat. De asemeni, este membră a Comisiei pentru Cultură și Media a Senatului și vicepreședinte a Comisiei Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO și purtător de cuvânt a grupului senatorilor PSD. În data de 10 februarie 2015 a fost desemnată de către Comitetul Executiv Național al PSD să coordoneze în calitate de președinte interimar filiala București a PSD, în vederea pregătirii alegerilor locale, iar pe 18 martie a fost desemnată să candideze din partea PSD pentru funcția de Primar General al Municipiului București.

Ca om politic Gabriela Firea a fost protagonista a mai multor scandaluri pe scena politică românească. Pe 16 aprilie 2014 a depus o plângere penală în care îl acuza pe fostul șef al statului, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj după ce acesta a spus că ”mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă… Nu-i atentă.” De asemeni, a făcut afirmații la adresa actualului președinte, Klaus Iohannis, spunându-i că nu este ”un om complet dacă nu crește un copil”. Afirmațiile i-au adus Gabrielei Firea o sancționare cu avertisment din partea CNCD.

Viața de familie a viitorului primar al Capitalei nu a fost deloc una liniștită. Are trei copii din două mariaje și se declară o femeie împlinită. Cu toate acestea, presa a relatat în mai multe ori relația nu prea apropiată a senatoarei cu fiul vitreg Răzvan Firea, actualmente singurul fotomodel androgin din România și de asemeni, un designer excentric care a afirmat despre Gabriela Firea că femeia nu i-a adus niciun beneficiu ca mamă vitregă.razna firea

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate