Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Gangsterul care a îngrozit America

in Curiozitati/Stiri online

Al
La 17 octombrie 1931, Al Capone a fost condamnat pentru evaziune fiscală şi închis pentru 11 ani.
Alphonse Gabriel Capone s-a născut în 1899. Era al patrulea copil al unui frizer și al unei croitorese, originari din sudul Italiei și emigrați în SUA în 1893. La începutul secolului XX, străzile New York-ului erau terorizate de bande, alcătuite mai ales din emigranți de felurite neamuri și aflate permanent în razboi unele cu altele. După un scurt periplu prin astfel de organizații, mai mici, Al Capone s-a alăturat uneia dintre cele mai vestite grupări, cunoscută sub numele de Five Points Gang. (Five Points era o intersecție din Manhattan, de unde porneau cinci strazi).
În 1921, împreuna cu familia sa s-a mutat la Chicago, care avea să devină orașul-emblemă al gangsterismului. Aici, diferitele bande se luptau între ele pentru acapararea unei felii cât mai mari din piața clandestină a băuturilor alcoolice. Principalele mafii implicate erau, la Chicago, cea irlandeză și cea italiană. Capone a intrat în banda numită Chicago Outfit și, de-a lungul epocii prohibiției, prezența sa la Chicago a dus orașul la un nivel de violență pe care nu-l mai cunoscuse până atunci.

În 1923, la Chicago a fost ales ca primar William Emmet Dever, sub a carui conducerea presiunile asupra bandelor s-au întețit. Orașul încerca să scape de organizațiile mafiote care răspândeau teroare. Pentru a scăpa, la rândul său, de haituiala poliției din Chicago, Al Capone a hotărât să-și mute cartierul general la Cicero, un orășel din apropiere de Chicago.

Capone și banda sa au pus stăpânire pe Cicero cu o brutalitate cumplită: au eliminat întâi mafia locală, irlandeză, condusă de frații O’Donnell. Războiul între bandele rivale s-a încheiat cu peste 200 de morți. După care au urmat noile alegeri: oamenii erau așteptați în centrele de votare de către oamenii lui Capone și siliți, sub amenințare, să voteze cu candidatul mafiei, care a câștigat alegerile la mare distanță de oponenți. Câteva săptămâni mai tărziu, noul primar a încercat să se emancipeze, declarând că va lupta îndârjit împotriva gangsterilor. Al Capone în persoană l-a azvârlit jos pe scările primariei, o demonstrație de forță menită să arate tuturor cine era acum stăpân în Cicero. [Descoperă]

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate