Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Gary McKinnon, frizerul care a a hackuit 97 de calculatoare ale Pentagonului

in Articole

Gary McKinnon, sau ”Solo”, așa cum este cunoscut în Marea Britanie, de profesie frizer, dar pasionat de calculatoare și informatică este considerat cel mai periculos hacker din toate timpurile. Bărbatul a reușit să intre în 97 de calculatoare și mii de fișiere aparținând NASA, US Army, Departamentul de Apărare, Forțele Aeriene și Pentagon.

Timp de doi ani, Gary a navigat nestingherit printre secretele Americii, prin intermediul deep web și cu ajutorul programelor Remotely Anywhere și Pearl, care i-au permis bărbatului să depisteze parolele serverelor. Totul pentru un singur scop: să afle adevărul despre extratereștrii. În perioada 2000-2002, Gary petrecea fiecare noapte în lumea secretelor NASA, afirmă că dormea foarte puține ore, mânca doar cât să supraviețuiască și trăia doar pentru a afla adevăruri de la Pentagon.

Printre fișiere, bărbatul a găsit unul care i-a atras atenția în mod special și anume, o listă numită ”Oficiali din afara Terrei”. De asemeni, o evidență contabilă cu mărfuri transferate între nave și planurile de construcție a unei nave lungi, Gary apreciind că are forma unei țigări, construită cu materiale strânse de la OZN-urile găsite pe Pământ.nava sua

Concluzia hacherului a fost că majoritatea secretelor sunt ținute în scopul de a menține dependența statelor în domeniul energiei, gazului și petrolului. Cu toate acestea, într-un interviu acordat unui jurnalist american, Gary a lăsat să se înțeleagă că nu a spus totul presei și nici nu o va face niciodată. ”Chiar dacă ar fi așa nu ți-aș spune. Oricum eu nu voi dispare ca alții. De asta sunt sigur”, a declarat bărbatul jurnalistei, schițând un zâmbet perfid și sigur. Pe de altă parte, bărbatul susține că în calculatoarele NASA se mai aflau zeci de persoane din toată lumea, însă nu a putut aprecia dacă aceștia erau hackeri sau oficiali cu drept de acces.

Gary McKinnon a fost prins de către un oficial NASA, care a observat că se mișcă cursorul singur pe ecran, moment în care oficialul i-a scris un mesaj: ”Cine ești?”. Bărbatul a spus că este autoritate de control și efectuează teste de securitate, după care angajatul NASA s-a obosit să demonstreze că totul este în ordine. Solo a considerat că a scăpat nedescoperit, dar autoritățile americane de fapt au început investigațiile. Câteva luni mai târziu a fost prins din nou și de această dată a fost deconectat de la calculator, i-a fost aflat IP-ul și la puțin timp i-au descoperit identitatea.

Gary McKinnon a fost acuzat de atac cibernetic de mare risc și terorism, fiind considerat autorul celui mai mare atac asupra Americii. A fost arestat de către autoritățile britanice, timp în care agentul FBI, Ed Gibson, a cerut extrădarea hacherului în America, unde ar fi fost condamnat la 70 de ani de închisoare în Guantanamo. Fiind șomer, Gary a beneficiat de asistență juridică gratuită și a reușit să conteste decizia SUA de a fi extrădat, pe motiv că infracțiunile nu s-au produs pe teritoriul Americii și nu are nicio legătură cu terorismul.

S-au înființat organizații de susținere a bărbatului, petiții online și în fața mediatizării la nivel mondial, Garry a rămas liber de acuzații de terorism și nu a fost extrădat niciodată. Dezvăluirile hacherului a confirmat ”Proiectul Serpo”, un proiect care vizează schimburi de mărfuri și tehnologii între pământeni și extratereștrii aflați pe o planetă numită Serpo, situată în sistemul Zeta Reticuli. Proiectul Serpo face parte dintr-o conspirație făcută cunoscută de un oficial al Forțelor Aeriene americane, Richard C. Doty.serpo

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate