Gel de uz medicinal care poate opri o hemoragie în mai puțin de 15 secunde.

in Articole/Curiozitati

O companie americană a inventat un gel de uz medicinal care poate opri o hemoragie în mai puțin de 15 secunde.

0 0 0 _ gel anti sangerare

Compania doreşte acum să obţină autorizarea pentru folosire pe pacienţi umani, după ce testele efectuate pe şobolani au fost încununate de succes, potrivit dailymail.co.uk.

Joe Landolina, un biochimist din New York şi fondator al companiei Suneris, a inventat un gel pe bază de polimeri extraşi din plante, numit VetiGel, capabil să oprească o hemoragie în 15 secunde de la aplicarea pe o rană deschisă.

Gelul reacţionează la contactul cu ţesuturile şi se coagulează imediat, oprind hemoragia. Inginerul biochimist a fost suprins când a văzut că gelul îşi schimbă culoarea şi forma când interacţionează cu ţesuturile.

 

VetiGel are proprietăţi antimicrobiene, iar când este folosit de experţi în medii sterile, este o modalitate sigură şi curată de a vindeca o rană.

„VetiGel este eficient pentru că lucrează în tandem cu procesele naturale de vindecare a corpului”, a declarat Landolina.

Potrivit inventatorului, în zonele de război, gelul ar putea fi folosit ca o metodă temporară de îngrijire a unui rănit, până la sosirea unui echipaj medical.

Dacă va fi acceptat, gelul ar putea înlocui 80% dintre materialele de îngrijire a rănilor, cum ar fi bandajele şi plasturii, iar compania americană speră ca produsul să fie disponibil atât medicilor, cât şi publicului larg.

Citește restul materialului AICI.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.