Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Gelu Voican Voiculescu, omul cheie din dosarul soților Ceaușescu, angajat în Guvernul Cioloș

in Evenimente/Extern/Stiri online

Gelu Voican Voiculescu, în vârstă de 75 de ani, figură activă în timpul Revoluției și arestat de mai multe ori pentru trădare și dezvăluirea secretelor de stat, este noul consilier al ministrului secretar de stat pentru problemele revoluționarilor, Adrian Sanda.

Potrivit Libertatea, Gelu Voican încasează o pensie de 2000 de lei lunar, iar veniturile îi vor fi sporite considerabil prin prisma postului de consilier în Guvernul Cioloș, unde va încasa un salariu de 2500 de lei. ”Nu știm ce caută Voican ca și consilier al ministrului. Omul ăsta a făcut doar rău celor care s-au jertfit în Decembrie 1989. Am auzit că are un cuvânt greu atunci când este vorba despre validarea sau nu a unui dosar de revoluționar”, au declarat câțiva revoluționari, potrivit Libertatea.

În timpul Revoluției de la 1989 Gelu Voican a fost desemnat delegat al Frontului Salvării Naționale, și a participat alături de generalul Victor Atanasie Stănculescu și de profesorul Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și de asemeni, la execuția liderului comunist. Tot el s-a ocupat și de înhumarea soților Ceaușescu.revolutie

Imediat după Revoluție, Gelu Voican a primit mai multe funcții importante în stat cu ajutorul fostului președinte Ion Iliescu. Printre acestea, viceprim-ministru în Guvernul provizoriu din 1989, în funcția de comandant al structurilor fostului „Departamentul al Securității Statului”,i-a fost acordată conducerea Securității, a fost numit senator de Buzău pe listele FSN (Frontul Salvării Naționale) și de asemeni, a fost ambasador extraordinar și plenipotențiar în Tunisia și Maroc.voican
Din anul 2005 se află în România, unde tot Ion Iliescu l-a numit pe Gelu Voican Voiculescu, membru al Colegiului Național al Institutului Revoluției Române.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate