Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Germania rupe pactul cu diavolul! Are dovezi că Turcia sprijină Statul Islamic și Hamas

in Evenimente/Extern/Politic/Stiri online

Scurgeri dintr-un raport secret al guvernului german, acuză Turcia de susținerea Statului Islamic și a altor grupuri islamiste din Orientul Mijlociu.

Ediția electronică a grupului Express a publicat un articol despre un document, elaborat de Ministerul de Interne al guvernului condus de cancelarul Angela Merkel, care susține că guvernul președintelui Erdogan sprijină mișcări extremist-islamiste radicale, cum ar fi gruparea palestiniană Hamas, Frăția Musulmană din Egipt, dar și a alte grupuri extremiste din Siria.

Raportul incriminat văzut de către presa germană, conține numeroase paragrafe care demonstrează prin expresiile utilizate, acțiunile de solidaritate și de sprijin ale partidului de guvernământ din Turcia AKP, din care provine și președintele Erdogan. Acesta are afinități ideologice și viziuni comune cu partidul egiptean Frăția Musulmană, gruparea Hamas și mișcările de opoziție islamiste armate din Siria. Dezvăluirile se pare că vor provoca tensiuni între Germania și Ankara, mai ales după o serie de dispute și ciorovăieli ca urmare a eșecului loviturii de stat militare din Turcia de luna trecută.

Hamas este o organizație teroristă trecută pe lista de monitorizare atât de către Uniunea Europeană dar și de către SUA, însă este pentru prima dată când Germania a făcut o legătură între această celulă teroristă și Turcia. Din conținutul raportului se poate trage concluzia că Ankara a adâncit legăturile cu grupurile incriminate care susțin și practică terorismul, legăturile sale cu aceste grupuri devenind o adevărată „platformă de acțiune” în regiune. În raport se spune printre altele: „Ca rezultat al islamizării pas-cu-pas, a politicii sale externe și interne începând cu anul 2011, Turcia a devenit platforma centrală de acțiune ale grupurilor islamiste din Orientul Mijlociu”.

Die Linke, un partid socialist de stânga din Germania, a făcut o interpelare confidențială în Bundestag, parlamentul german, în care face referire la aceste scurgeri de informații către postul public de televiziune ARD. Un parlamentar și membru al acestui partid, Sevim Dagdalen, într-o luare de poziție a declarat că guvernul german nu poate fi partener de discuție cu nașul terorismului, președintele turc Recep Erdogan, atâta timp cât există suspiciuni că țara sa este un pivot central pentru terorism.

De cealaltă parte, Erdogan a acuzat de asemenea Germania că sprijină terorismul, ca urmare a loviturii de stat eșuate din luna iulie, care în viziunea liderului de la Ankara, a fost orchestrată de către Occident, prin intermediul liderului religios care trăiește în Statele Unite ale Americii, Fethullah Gulen. Liderul turc a spus: „Să-i hrănească pe teroriști. Se va întoarce împotriva lor precum un bumerang „.

Erdogan i-a criticat de asemenea, pe oficialii germani și pentru că i-au blocat apariția într-un flux video desfășurat la un miting organizat la Koln luna trecută. El a adăugat: „Uniunea Europeană nu se comportă într-un mod sincer cu Turcia”. Mai mult acesta a amenințat că dacă cererile Turciei nu vor fi îndeplinite, acordul negociat cu Uniunea Europeană nu va mai fi posibil, ceea ce va deschide drumul pentru un alt aflux uriaș de refugiați către Europa.

sursa: blastingnews.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate