Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Gestul unui patron de restaurant a iscat revolta în comunitatea musulmană. VIDEO

in Evenimente/Extern/Stiri online

Patronul restaurantului Le Cenacle, din orășelul Tremblay-en-France, a refuzat să servească două femei musulmane, motivând că toți musulmanii sunt teroriști. Bărbatul a fost acuzat de islamofobie și a explicat autorităților că se simte profund indignat de atentatele teroriste din Franța, în unul dintre ele decedând un bun prieten al său. Membrii comunității musulmane s-au arătat revoltați și amenință cu proteste.

”Teroriștii sunt musulmani și toți musulmanii sunt teroriști. De curând au ucis un preot. Nu vreau oameni ca voi aici.”, a replicat dur șeful restaurantului Le Cenacle, un restaurant care și-a câștigat un loc în ghidul Michelin 2016, unde apar cele mai prestigioase localuri. ”Nu vă faceți probleme. Plecăm pentru că nu dorim să fim servite de un rasist.”, au răspuns cu calm femeile musulmane, care au filmat întreaga scenă.

Imaginile au ajuns virale pe internet, iar autoritățile franceze l-au interogat pe patronul în cauză, care și-a cerut scuze. ”Îmi pare rău. Un prieten al meu a murit într-un atac de curând și am interpretat totul greșit. Eu nu cred cu adevărat ceea ce am spus.”, a explicat bărbatul în fața polițiștilor, subliniind faptul că incidentul s-a produs pe fondul tristeții pierderii prietenului său.

Cu toate acestea, patronul restaurantului a fost acuzat de islamofobie, iar atât cetățenii de religie catolică cât și cei musulmani l-au criticat dur. Membrii comunității musulmane au anunțat că vor organiza un protest în fața restaurantului Le Cenacle pentru a impune patronului să adreseze în public scuzele de rigoare celor două femei date afară din local.

De asemenea, o organizație franceză care luptă împotriva rasismului și-a exprimat dorința de a reprezenta în fața justiției cele două femei în cazul în care acestea decid să depună o plângere oficială.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate