Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Geta Burducea are functia de Inspector Scolar General Buzau fara sa treaca proba scrisa!?!

in Articole

Zi plină de surprize, ieri, la Ministerul Educației, cu ocazia concursului pentru funcția de inspector general școlar. Actuala șefă a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău, Geta Burducea, s-a retras din concurs după ce a văzut că a primit punctaj insuficient. Ironic este că Burdu­cea va ocupa, cu mare pro­ba­bi­litate, în continuare fotoliul de inspector general la Buzău, cu delegație, doar pentru că niciunul dintre ceilalți contracandidați ai săi nu au promovat concursul. Claudiu Corcodel de la Nehoiu s-a retras și el în timpul concursului, iar Ionela Voicu a fost singura care a trecut proba scrisă (prima în concurs), dar a fost declarată „respins“ pe considerentul că CV-ul ei nu este suficient de solid.

Pe bună dreptate, cârco­tașii se întreabă dacă nu cumva ar fi corect ca Burducea să se retragă și din funcția de șef al IȘJ Buzău, la fel cum a procedat la concurs, iar dele­gația să îi fie oferită, până la organizarea următorului examen, singurului concurent care a trecut examenul scris.

„Burducea și Corcodel s-au retras din concurs abia după au primit punctajul insuficient“

Dacă Geta Burducea nu a răspuns la telefon pentru a confirma sau nu că lucrarea sa a fost punctată cu nota 5 (7 fiind nota minimă pentru a merge mai departe), ceilalți doi candidați de la Buzău, Claudiu Corcodel (punctaj 4,5) și Ionela Voicu ne-au oferit detalii des­pre modul în care a decurs concursul de la Ministerul Edu­cației. În plus Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăță­mântului Preuniversitar Bu­zău, prezent în calitate de observator, ne-a confirmat că„atât Burducea, cât și Corcodel, s-au retras din concurs abia după și-au primit punctajul la proba scrisă; în ambele cazuri fiind vorba despre punctaj insuficient, care nu le-ar fi permis să continue concursul“.

Profesorul de matematică de la Nehoiu, Claudiu Corcodel, are o variantă mai … elegantă de a povesti că punctajul lucrării sale a fost prea mic. „Am primit subiectele, am primit o parte din ele (n.r., test grilă) și mi-am dat seama că în timpul rămas nu voi putea lua nota dorită. Am predat lucrarea, iar la sfârșit membrii comisiei ne-au pus, pe cei care ne-am retras, să completăm declarații scrise că ne retragem din concurs din motive personale sau de sănătate“, a declarat Claudiu Corcodel.

Eliminată după ce i-au evaluat CV-ul două ore

Cel de al treilea candidat la funcția de șef al Inspectoratului Școlar Buzău, Ionela Voicu, fost director la Școala Cislău, a fost singurul concurent buzoian care a trecut proba scrisă (punctaj 7,40), dar a fost eli­mi­nată la a doua, cea a CV-ului (punctaj 6,50). Membrii co­misiei de evaluare au avut nevoie de nu mai puțin de două ore (!) pentru a se decide dacă buzoianca va primi sau nu jumătatea de punct la proba CV-ului, care i-ar fi permis să meargă mai departe.

„După ce mă dădeau câștigător 100% pentru că am trecut cea mai importantă probă, comisia a deliberat două ore și a constatat că CV-ul meu nu este în regulă. Punctajul acordat, de 6,50, poate fi justificat prin faptul că vârsta mea (n.r. , 34 de ani) nu mi-a permis încă să am suficientă experiență. Nu am încă doctoratul, nu am stagiu de pregătire internațională și nici experiență de conducere în Inspectoratul Școlar sau Ministerul Educației“, a declarat Ionela Voicu.

După ce a picat proba CV-ului, buzoiencei i s-a cerut, de către comisie, să se retragă din concurs și, chiar dacă nu mai avea șanse, a intrat și la ultima probă, cea a interviului. „Am refuzat, pentru că acest concurs a reprezentat pentru mine o experiență importantă și am vrut să o duc până la capăt“, explică Ionela Voicu.

SURSA: opiniabuzau.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate