Ghid simplu, pe pasi pentru a construi un leagan de gradina

in Constructii

Daca spatiul este darnic cu voi in gradina, atunci una din regulile nescrise este amplasarea unui leagan. Cei care cauta relaxarea autentica stiu ca mediul ideal aduce laolalta spatiul verde si un balansoar, un duo care nu da gres niciodata. Cum proiectul unui balansoar poate prinde contur si dus la bun sfarsit intr-o singura zi, iata cum construiesti un leagan de gradina, intr-un scurt ghid foto care sa va duca la final mult mai aproape de acea stare completa de relaxare.

Am ales un proiect simplu, in pasi usori, care va culmina cu un leagan in forma clasica pe care o stim cu totii. Imaginile au fost preluate de pe site-ul Gardenplansfree.com Lesne de inteles ca pentru atingerea acestui obiectiv aveti nevoie de uneltele si sculele necesare si, mai ales, foarte multa atentie in utilizarea lor. Putine abilitati tehnice nu ar strica in acest proces DIY. Primul pas este instalarea stalpilor de sustinere, de o parte si de alta, in forma de A. Cele doua picioare de fiecare parte se imbina in partea superioara, avand doua elemente de fixare pe orizontal, in partea inferioara si cea superioara. Barnele alese pentru cele patru picioare de sustinere au, in acest caz, 2,4 metri lungime, retezate in partea superioara intr-un unghi de 25 de grade si 15 grade in partea inferioara.

Imbinati picioarele de sustinere printr-o grinda transversala tot de 2,4 metri care se pliaza pe locasul sculptat in partea superioara a celor patru stalpi de sustinere. Intre cele doua perechi de stalpi este o distranta de 2,2 metri. Fixati aceasta grinda cu doua scanduri mai mici, asezate in diagonala, de elementele orizontale de pe picioarele de sustinere. De aceste doua bucati de lemn va fi suspendat leaganul propriu-zis. Optional, asezati acoperisul care este, in general, din sindrila de lemn sau bituminoasa.

Pentru ca avem tot ancadramentul, dar mai putin balansoarul, trece la constructia leaganului propriu-zis. Unui chenar rectangular din lemn care va fi baza sezutului i se ataseaza alte scanduri de sustinere care vor forma spatarul. Umpleti cele doua perimetre – sezutul si spatarul – cu scanduri pentru a completa balansoarul. Suspendati leaganul cu lanturi metalice fixate in partea inferioara de suportul lateral, astfel incat sa ii asigurati echilibrul. VEZI CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.