Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Gliese 710 se îndeaptă cu viteză spre sistemul nostru solar și ar putea trimite mii de asteroizi spre Pământ

in Stiri online

O stea numită Gliese 710 se îndeaptă cu viteză spre sistemul nostru solar și ar putea lovi în trecere mii sau milioane de asteroizi care la rândul lor ar putea izbi Pământul. Totul e la doar 1,35 milioane ani distanță.

Cercetătorii știau de existența stelei Gliese 710, dar acum au calculat cu precizie și momentul în care aceasta va trece pe lângă Pământ, notează Businessinsider.

Potrivit calculelor, steaua, cu o suprafață de două ori mai mică decât a Soarelui, se află la 64 de ani lumină distanță. Ea va trece pe lângă Terra peste 1,35 milioane de ani, la o distanță de 77 de zile lumină, aparent sigură.

Doar aparent, pentru că steaua va trece prin Norul Oort, un nor de asteroizi aflat la marginea sistemului solar, și ar putea să proiecteze milioane de obiecte în toate direcțiile.

Unul dintre aceste obiecte ar putea lovi Terra, cu efecte greu de calculat. Unii cercetători speculează că un eveniment similar – trecerea unei stele – a proiectat spre Pământ asteroidul care a provocat extincția dinozaurilor.

Sursa: realitatea.net

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate