Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Google te cunoaște cel mai bine. Cum afli ce știe despre tine

in Articole/Informatica

Nimic nu se pierde pe internet, nici măcar istoricul căutărilor tale, imaginile postate, comentariile sau întrebările ciudate adresate lui Google. Până când „Dreptul de a fi uitat”, directiva UE menită să le ofere oamenilor posibilitatea să îşi delisteze numele din World Wide Web, va intra în vigoare, poţi afla ce ştie Google despre tine cu ajutorul unui widget lansat de popularul motor de căutare.

Widgetul My Activity le permite utilizatorilor să acceseze istoricul fiecărei căutări, website accesat, locaţii şi preferinţe selectate online în cadrul serviciilor oferite de Google. Cum diferă My Activity de istoria browserului tău? Spre deosebire de posiblitatea de a accesa istoria paginilor web vizitate şi a fişierelor descărcate oferită de un browser, pagina My Activity îţi permite să accesezi fiecare element inputat în serviciile oferite de Google (YouTube, GoogleMaps, Magazinul Play etc.), nu doar paginile web accesate. În plus, vei avea acces la căutările făcute de pe toate dispozitivele pe care le foloseşti: smartphone, tabletă, PC.

Mai mult, My Activity include şi un portal dedicat înregistrărilor audio, unde poţi revizui istoricul înregistrărilor de voce pe care le-ai făcut utilizând funcţia de căutare vocală (începand cu iunie 2015). Compania a fost supusă oprobriului din cauza acestei funcţii la sfârşitul lunii trecute, după ce a dezvăluit că înregistrează şi păstrează conversaţiile avute în preajma telefonului mobil.

Google justifică păstrarea fişierelor audio motivând necesitatea de a îmbunătăţi programul de recunoaştere a limbii, cât şi a rezultatelor de căutare pe care utilizatorii speră să le obţină.
Dacă simţi că Google începe să devină intruziv, poţi şterge aceste înregistrări, o acţiune pe care orice persoană cu un cont Google o poate realiza.

Totuşi, pentru că Google colectează aceste date pentru a-ţi personaliza experienţa de browsing, poţi remarca o descreştere a relevanţei rezultatelor oferite de motorul de căutare şi serviciilor Google pentru interesele tale.

sursa: stiripesurse.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate