Google te știe mai bine decât credeai! Oare e legal sa „stie” atatea despre noi?

in Informatica

La recent încheiata conferință Google I/O, compania a anunțat, începând cu Android M, o noua suită de funcții de securitate pentru conturile Google. Pentru inceput, ieri a fost lansată platforma My Account, care aduce îmbunătățiri în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea utilizatorilor. 

My Account este un hub nou pentru managementul setărilor de confidențialitate.

Utilizatorii pot, în primă fază, să verifice cât de sigur este contul lor, parcurgând o serie de întrebări și setări, și să își întărească securitatea, în caz de nevoie.

Secțiunea de ”Confidențialitate” este, totuși, ceva mai interesantă și un pic înfricoșătoare. La ”Account Overview”, utilizatorii pot vedea toate informațiile stocate de Google de-a-lungul timpului.

De exemplu, posesorii de terminale Android pot afla câte aplicații au instalat, pe câte smartphone-uri și-au introdus contul sau un istoric al tuturor comenzilor vocale.

Toate comenzile vocale date prin Google Now sau prin ceasurile cu Android Wear au fost înregistrate și sunt stocate în serverele Google.

google myaccount

 

Acest lucru ar putea să-i sperie pe utilizatorii care nu au citit până la capăt termenii și condițiile Google, adică aproape pe toți utilizatorii.

Pe lângă asta, există istoricul locurilor în care a fost utilizatorul, numărul de fotografii sincronizate cu aplicația Photos, numărul de locuri în care a fost introdus contul pentru browser-ul Chrome și numărul total de conversații din Gmail.

Puteți arunca o privire asupra datelor voastre aici.

Pe lângă My Account, cei de la Google au lansat și un site care are menirea de a-i învăța pe utilizatori privind securitatea și confidențialitatea în online.

CITESTE MAI MULT AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*