Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

GRECIA ANTICÃ

in Istorie

Odeon of Herodes Atticus

Omul este măsura tuturor lucrurilor . În perioada 2000-1500 î.H. în Insula Creta din Marea Egee s-a dezvoltat o civilizaţie deosebită . Centrul acestei civilizaţii se afla la Cnossos unde exista un palat deosebit . Acesta avea peste 1000 de încăperi ; curţi interioare destinste jocurilor sportive , sau luptelor cu taurii şi ateliere meşteşugăreşti . Pereţii erau pictaţi cu culori viu colorate ce înfăţişau scene de vânătoare , petreceri , animale ; vasele de ceramică găsite au forme şi dimensiuni variate .

Templele au fost construie în perioada e apogeu a artei greceşti când înflorise viaţa economică şi se dezvoltase teatrul , ştiinţa şi literatura . Apar trei tipuri de coloane : dorice , ionice şi corintice . Capitelul doric este alcătuit din forme geometrice simple . Capitelul ionic are nişte coarne de berbec , iar capitelul corintic este decorat cu frunze.

Acropola : templul Eveteion-coriatide

templul Partenon

La interiorul constructiei se gasesc statui din bronz , marmura sau lemn acoperite cu fildes si pietre pretioase .

SCULPTURA .

Discobolul lui Myron , Venus din Mito .

Frontonul este un triunghi format de doua pante ale acoperisului . Friza se afla sub streasina , are un relief sculptat si este alcatuit dintr-o suprafata continua sau niste placute alaturate .Vasele de ceramica sunt colorate in culori vii , la inceput ,iar spre sfarsitul perioadei antice fondul este de culoare inchisa pe care se contureaza personajele.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Istorie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate