Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Grecia nu a platit tranşa de împrumut către FMI şi a intrat în incapacitate de plată.

in Extern

Ceea ce anticipau atat economiștii, cât și politicienii europeni, s-a întamplat. Grecia nu a platit tranşa de împrumut de 1,6 miliarde de euro către FMI şi a intrat în incapacitate de plată.

a7f29fa843c0bce11d4005210b603e61_XL

Miniştrii de Finanţe din zona Euro au respins cererea guvernului lui Alexis Tsipras de a acordul existent. Guvernul elen s-a arătat dispus să anuleze referendumul de duminică în schimbul reluării negocierilor.

Liderul Eurogrupului a declarat că cererea Greciei nu a putut fi acceptată, deoarece elenii au refuzat până acum toate propunerile făcute.

Grecia devine astfel prima economie dezvoltată care intră în incapacitate de plată faţă de FMI.

„Incapacitatea de plată se extinde și în sectorul privat. Guvernul va fi forțat să negocieze cu Comisia Europeană pentru a ajunge la un acord în ceea ce privește pensiile și TVA. Au probleme foarte mari cu veniturile care nu pot fi colectate, au cheltuieli mari, bugetul de stat nu poate fi alimentat pentru că șomajul e ridicat în Grecia. Economia își revine foarte greu. Exporturile sunt negative. Țările UE cu probleme financiare nu pot fi ajutate la nesfârșit, împrumutându-le”, spune Valentin Ionescu, consultant în management, citat de B1.ro

Iesri seară, aproximativ 20.000 de persoane au manifestat la Atena împotriva Guvernului Tsipras, cerând rămânerea în zona euro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate