Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Greseli tipice in obiceiurile copiilor in privinta somnului

in Diverse

Somnul copiilor se caracterizeaza prin schimbari rapide. In timp ce nou-nascutii pot dormi pana la 18 ore repartizate de-a lungul unei zile, deja la copiii in varsta de pana la un an incepe sa se dezvolte treptat un ritm de noapte-zi, care ar trebui sa fie deja configurat cel tarziu la inceperea scolii. In timp ce durata somnului scade doar nesemnificativ incepand de la varsta de sase ani, pubertatea aduce o oarecare neliniste in obiceiul de a dormi. Adolescentii au nevoie de mai mult somn, insa dorm mai putin din cauza modului in care isi administreaza timpul liber. In plus, calitatea somnului poate fi influentata negativ de droguri si de alcool.

Pe primul loc in topul dereglarilor tipice ale somnului se afla tulburarile de adormire legate de temeri. Apoi, la copii sunt frecvente cosmarurile si somnambulismul. Enurezis nocturna poate aparea la o treime din copiii pana la varsta de patru ani, dupa care ar trebui sa inceteze.

Greseala proeminenta in aceasta directie o constituie lipsa de rabdare a parintilor care nu rareori este alimentata de nesiguranta acestora. In principiu, copiii au un somn foarte robust, care urmeaza totusi legitati individuale. De obicei se contureaza relativ devreme daca un copil doarme mult sau putin si daca este un tip matinal sau, dimpotriva, unul care prefer sa isi desfasoare activitatile seara. Copiii tematori au nevoie de mai multa siguranta in rastimpul de adormire decat copiii siguri pe sine. Observatia exacta si incercarea de a simti ceea ce se petrece in copii sunt mai adecvate decat dorinta de a voi ca ritmul specific de somn-veghe al copilului sa se adapteze celui al adultilor. In cazul unei dereglari durabile a somnului se recomanda  o consiliere de specialitate, care sa intervina cat mai devreme, pentru ca greselile care au dus la aceste dereglari sa nu se perpetueze. La pubertate intervin adeseori simptome hipersomnice, in cadrul carora pot aparea fazele extrem de indelungate de somn, ca si oboseala considerabila. Acestea sunt adesea consecintele mersului foarte neregulat la culcare, de exemplu din cauza timpului indelungat petrecut la calculator. In functie de tipul de dereglare avem de-a face cu un singur domeniu sau cu toate trei, de aceea dereglarile de somn trebuie luate intotdeauna in serios si explicate de catre un medic.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate