Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Grevă japoneză la CFR!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   O parte din angajații companiilor feroviare de stat au intrat în grevă japoneză. Aceştia vor purta banderole albe, timp de trei zile ca semn al nemulţumirii lor faţă de actualele condiții de muncă, de salarizare și de mersul negocierilor pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă.

   Feroviarii cer dezbaterea în regim de urgenţă a Statutului Feroviarului, în forma promulgată de către Senatul României, reintroducerea coeficientului de ierarhizare K şi aplicarea acestuia începând cu salariul minim în plată de la data de 1 martie 2017, aplicabil tuturor companiilor feroviare, participarea de reprezentanţi ai salariaţilor la toate rundele de negocieri, informează feroviarul.ro. Se mai solicită desfiinţarea posturilor de “expert social” şi anularea privilegiilor salariale date de către administraţie pentru aceştia, precum și reintroducerea grupelor de muncă I şi II şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă cu respectarea condiţiilor de mai sus.

   De asemenea, feroviarii sunt nemulțumiți și de faptul că, prin politica de personal actuală nu se asigură funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu legat direct şi explicit de siguranţa circulației.

   Salariații îi mai acuză pe liderii de sindicat şi pe reprezentanţii societăţilor feroviare că tergiversează negocierile, deşi la discuţii aceştia au făcut public că bugetul ar fi fost mărit cu aproximativ 23%.

   Dacă pe 21 martie 2017 nu va fi încheiat Contractul Colectiv de Muncă în condițiile menționate mai sus, ceferiștii anunță întreruperea lucrului. „Se zvonește că pe 15 martie 2017, în cadrul negocierilor, se va anunța încheierea unui act adițional care să prelungească actualul CCM – probabil va fi scânteia care va produce explozia în rândul feroviarilor”, mai precizează feroviarii. (foto: feroviarul.ro)

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web