Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Grevă spontană la CFR! Circulaţia trenurilor e afectată!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   O parte dintre angajaţii feroviari au declanşat, miercuri dimineaţa, un protest spontan începând cu ora 7, iar traficul feroviar este afectat. Protestul are loc în contextul în care administraţia şi federaţiile sindicatele reprezentative se află deja în negocieri pentru semnarea noului Contractul Colectiv de Muncă, informează Compania Natională de Căi Ferate CFR SA.

   CFR SA atrage însă atenţia salariaţilor aflaţi în grevă că acestă formă de protest încalcă procedurile legale, aduce grave prejudicii companiei, prin înregistrarea de pierderi financiare, şi afectează transportul pasagerilor care şi-au procurat deja biletele pentru efectuarea călătoriei. În schimb, portalul feroviarul.ro spune că protestul este şi din vina sindicatelor feroviare, care „au devenit depășite de situație: vremurile le-au luat-o înainte, iar o parte din lucrătorii feroviari au trecut peste capul liderilor feroviari corupți și au declanșat un protest spontan care afectează circulația trenurilor”.

În bugetul companiei pentru anul 2017, spune conducerea CFR SA, este inclusă o creşterea a fondului de salarii cu 22,5%, creştere care se va regăsi, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaţilor şi că administraţia a propus partenerilor sociali încheierea unui acord până la semnarea Contractului Colectiv de Muncă pe 2017-2018, pentru a asigura astfel protecţie socială angajaţilor, relaţii de muncă echitabile, precum şi un cadru normal şi legal de funcţionare a companieidupă expirarea pe 21 martie 2017 a contractului colectiv de muncă.

   Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că îşi cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că se depun toate eforturile astfel încât să asigurăm condiţii optime de reluare a circulaţiei trenurilor. Călătorii sunt rugaţi ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521. (foto: feroviarul.ro)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate