Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Grindeanu: Legea Educaţiei a fost modificată de 100 de ori!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Legea educaţiei a fost modificată de peste 100 de ori în cei 27 de ani de la revoluţie, a spus premierul Sorin Grindeanu la Conferinţa rectorilor și președinților Senatelor din universitățile acreditate,ce a avut loc la Academia de Studii Economice. El a mai solicitat rectorilor să se găsească „soluții care să ne permită să avem o legislaţie funcțională, transparentă şi predictibilă” în învăţământ.

   Premierul a mai spus că este nevoie de o lege a învăţământului care să fie „adaptabilă, concisă și cuprinzătoare” pentru că reforma în domeniul educației trebuie să fie un proces continuu, adecvat unei societăți bazate pe cunoaștere, economie de piață, competiție a valorilor sau stat de drept. El a mai spus că Guvernul îşi doreşte ca prin noua lege să se consolideze un sistem educațional de calitate, performant și eficient, pornind de la valorile naționale și luând în considerare contextul european în care ne aflăm, precizând că bugetul educaţiei a crescut în acest an cu 15% faţă de 2016, dar că încă nu este suficient şi că nu s-a atins acel procent din PIB care este dorit

La întrebarea reporterilor referitoare la încă o modificare a Legii Educaţiei după cele 100 din ultimii 27 de ani, Sorin Grindeanu a precizat că a cerut Ministerului Educaţiei ca împreună cu Administraţia Prezidențială să lucreze la acest proiect de lege şi că este necesară o dezbatere cât mai largă, pentru ca lehea să fie adaptată la realitățile României de astăzi. „Lucrul ăsta se poate întâmpla doar printr-un dialog foarte larg, pentru că de foarte multe ori modificările acestea de care aminteam s-au făcut fără acest dialog instituţional şi nu doar instituţional”. El a precizat că termenul pentru elaborarea acestui proiect de lege este sfârşitul acestui an. (foto: gov.ro)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate