Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Grindina le-a spart acoperișul casei. Casele de asigurări nu despăgubesc

in Evenimente/Stiri online

Peste 500 de familii din Iași au fost afectați de grindina care a căzut zilele trecute și care a măsurat dimensiunile unui ou de găină. Casele acestora au fost distruse și în special acoperișurile, pe care asigurarea obligatorie nu le despăgubește deoarece poliţa nu acoperă acest gen de pagube. Astfel locatarii și-au pus folii pe casă și se roagă la ajutorul primăriilor, care deja au dat răspunsul: ”Nu sunt fonduri”.

Asigurare obligatorie a locuinței, riscuri acoperite prin contract: cutremur de pământ, alunecări de teren sau inundații. Ca fenomene naturale. Deci grindina nu e. Dânșii, de acolo, au zis că e cuprins toate fenomenele naturale. Fenomen natural, ce înseamnă asta? Grindina nu e fenomen natural ?”, se plâng locatarii din Victoria, județul Iași.

Asigurările obligatorii pentru casă nu acoperă și daunele provocate de grindină, pentru asta cetățeanul trebuie să facă o altă asigurare. „Asigurarea obligatorie este un produs slab calitativ, despăgubește doar cutremur, alunecări de teren și inundații de la viitură. Ar fi bine ca oamenii să își încheie asigurări facultative, așa se numesc, se folosesc în excedent la asigurarea obligatorie, ca o completare a ei.”, a declarat Cosmin Vlahopol, broker asigurări.

Pagubele provocate de grindină se ridică la peste 30.000 de lei, iar oamenii speră că autoritățile le vor sări în ajutor. Până atunci însă locatarii fac apel la folii de plastic pentru a nu dormi sub cerul liber.

sursa: Digi24

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate