Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Guru care a convins 400 de adepți să renunțe la bărbăție în numele lui Dumnezeu

in Articole/Curiozitati/Spiritualitate

Într-o țară unde liderii spirituali se numără pe kilometru pătrat și fiecare dintre ei au parte de popularitate și apreciere, oamenii au dus credința până la absurd, ghidându-se după legi inventate care potrivit lor, îl aduc pe Dumnezeu mai aproape. Gurmeet Rahim Singh. India.

Actor de profesie și unul dintre cei mai apreciați lideri spirituali ai Indiei, este oficial acuzat de crime, abuzuri sexuale și acte împotriva umanității, iar în contradicție sprijină comunitățile tribale, reabilitarea prostituatelor și organizează frecvent diferite programe sociale pentru ecologie, donare de sânge și bani pentru oamenii afectați de dezastre naturale. A reușit doar prin puterea cuvintelor să convingă 400 de bărbați să se castreze pentru că doar așa, spune el, Dumnezeu se va arăta credinciosului.

Una dintre victime, Hans Raj Chauhan, a denunțat liderul pe motiv că a fost înșelat, în urma mutilării Dumnezeu rămânând un mister. Familia lui Raj se afla în organizația spirituală Dera Sacha Sauda (DSS) de patru decenii, și cu toții aveau încredere în liderul absolut Gurmeet Rahim Singh, care în aparențe părea un Trimis al divinității pe Pământ. Potrivit gurului, misiunea cerească a lui Raj era să devină sadhu, adică membru al unei comunități care trăiește în austeritate, departe de plăcerile vieții și care își dedică existența căutării lui Dumnezeu.hans raj
O noapte de meditație a făcut ca liderul Singh să găsească calea către iluminare și a început să vorbească despre necesitatea unui sacrificiu: castrarea. ”Pe mine m-au castrat în septembrie 2000, alături de alte 20 de persoane. Au continuat cu și mai mulți bărbați, 400 în total, inclusiv câțiva minori. Ne-a spus că doar așa îl vom vedea pe Dumnezeu. Credeam orbește în el!”, mărturisește Hans Raj Chauhan.

Organizația spirituală condusă de Gurmeet Rahim Singh are 50 de milioane de adepți în toată lumea și se pare că guru se bucură de un real succes în ciuda atrocităților pe care le comite în numele credinței. Este acuzat de uciderea unui jurnalist, care ar fi deținut informații importante din culisele organizației DSS și de asemeni, de abuzuri comise asupra mai multor femei.
Pe de altă parte, guru a făcut și câteva filme prin care a dorit să învețe oamenii cum să îl găsească pe Dumnezeu, punându-se în prim plan ca întruchipare divină, vitală pentru muritori. În ciuda criticilor, pelicula ”Trimisul lui Dumnezeu” a înregistrat un real succes la nivelul Indiei. Numai în prima zi de la lansare s-au încasat 40.000 de euro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate