Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Gustatul urinei-practică medicală și ”material” pentru profeți

in Articole

Medicina avansată de astăzi are la bază practici dintre cele mai bizare. În Evul Mediu, medicii depistau bolile cu ajutorul mirosului și gustului urinei, ei însuși devenind un dispozitiv de analiză. A fost conceput chiar și un tabel cu fiecare tip de urină și bolile corespunzătoare numit Uroscopy.

Primele diagnostice date pe baza mirosului, a culorii și gustului urinei datează în istorie din perioada Egiptului Antic, iar metoda a fost folosită până în secolul al XVII-lea. S-a ajuns la concluzia că urina este cea care scoate la suprafață semnele bolii și astfel medicii și fizicienii de atunci au folosit recipiente speciale pentru colectarea lichidului. Sticla acestor recipiente, grosimea și calitatea erau factori importanți în procesul de diagnostic, punându-se un accent deosebit pe faptul că nimic nu putea contamina urina înainte de a fi analizată de către medici.medieval-urine-wheel

Tabelul Uroscopy conține 20 de tipuri de urină clasificate în funcție de culoare, consistență și gust. În anul 1674, fizicianul englez Thomas Willis a descris gustul urinei bolnavilor de diabet ca fiind „minunat de dulce, ca și cum ar fi fost îmbibat cu miere sau zahăr.” Clasificarea sa a rămas în istorie, a produs o revoluție în medicina acelor timpuri, iar diabetul de astăzi era numit atunci ”boala lui Willis”.

Potrivit tabelului, o persoană cu ficatul bolnav avea urina de culoare maronie și se diferenția printr-un gust asemănător oțetului. Tumorile și infecțiile tractului urinar erau și ele frecvente, iar cel mai important semn de boală era prezența sângelui în urină.

Potrivit thechirurgeonsapprentice.com, de la medicină, analiza urinei a ajuns ”material” pentru profeți. Au existat oameni care susțineau că pot să vadă viitorul în ceea ce vine din trup. Unii gustau, alții doar analizau consitența, culoarea și bulele după agitarea lichidului. Dacă bulele erau mari și se grupau însemna că persoana respectivă va avea parte de bogății, în timp ce bulele mici prevesteau boala sau moartea unei persoane dragi.profeti urina

Astăzi medicina beneficiază de tehnologie pentru efectuarea analizelor, însă ceea ce nu s-a schimbat este că atunci cât și acum analiza urinei a rămas una dintre cele mai importante analize care stabilește dacă o persoană este sau nu sănătoasă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate