Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Guvernele României și Moldovei, în şedinţă comună

in Articole/Centru Media/Evenimente/Extern/Politic/Stiri online

   Cele două guverne, ale României și Republicii Moldova, au avut, la Piatra Neamț, a treia ședință comună în format restrâns. În cadrul reuniunii s-au purtat discuții, printre altele, despre noi inițiative comune în domeniile energiei, infrastructurii, culturii, dezvoltării regionale, educației, afacerilor interne, transmite un comunicat al Guvernului.

   „Acțiunea României va avea dublu rol: de stabilizare și consolidare a cadrelor democratice din Republica Moldova și de ancorare strategică a Republicii Moldova în Spațiul European”, a subliniat premierul României, Sorin Grindeanu.

   România are în vedere trecerea la o nouă etapă a relațiilor bilaterale, respectiv consolidarea prezenței investiționale românești în Republica Moldova, prin participarea la procesul de privatizare, cu respectarea tuturor procedurilor transparente, a punctat șeful Executivului român. Grindeanu a mai spus că Republica Moldova trebuie să accelereze procesele de reformă și de consolidare a progreselor democratice, pentru că „doar opțiunea europeană poate aduce răspunsuri de prosperitate și siguranță cetățenilor Republicii Moldova, iar România este pregătită să susțină autoritățile de la Chișinău pe acest drum”.

   La rândul lui, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a afirmat că relațiile bilaterale sunt marcate de o cooperare excelentă, dinamică și diversă. El a mai subliniat că cele 96 de microbuze donate de România reprezintă o investiție necesară în contextul reformei educației și optimizării școlii. Premierul moldovean a dat asigurări ca Republica Moldova rămâne angajată pe calea strategică a reformelor prevăzute de Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

   „Moldova priveşte în continuare spre Vest, ca proiect de ţară. Indiferent de poziţionările prezidenţiale de la Chişinău, în relaţia noastră cu România nu se va schimba nimic, la fel cum nu se va schimba nimic din opţiunea noastră europeană„, a subliniat premierul Pavel Filip. (foto: gov.ro)

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web