Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Guvernul a pus in discutie achiztionarea a 22 de masini de lux pentru misiuni diplomatice. Cat ar urma sa coste un autoturism

in Stiri online

Guvernul a pus in discutie achiztionarea a 22 de masini de lux, care ar urma sa coste peste 18.000 de euro bucata, pentru misiuni 22 de misiuni diplomatice ale Romaniei in strainatate.

Argumentul invocat de Executiv este faptul ca majoritatea masinilor actuale sunt vechi si folosite de mai bine de 8 ani, afectand astfel imaginea demnitarilor romani in strainatate, scrie Profit.ro.

Suma de 18.000 euro este pragul minim impus astazi pentru structuri ale statului. Prin acordul de depasire a acestui prag maxim, misiunile diplomatice vor putea cumpara masini la un pret mult mai mare, care urmeaza sa fie stabilit prin licitatie sau negociere directa cu furnizorul.

În 2009, pe fondul crizei financiare, autoritatilor si institutiilor publice li s-a interzis sa cumpere sau sa preia în leasing autoturisme si mobilier, exceptate fiind doar structurile nou-înfiintate si numai în primul an de functionare, achizitiile pentru realizarea proiectelor finantate din împrumuturi, fonduri externe nerambursabile, donatii si sponsorizari si autoturismele cumparate în cadrul Programului „Rabla”. Interdictia a fost prelungita succesiv în ultimii ani, pâna la 31 decembrie 2012 inclusiv.

Dupa aceasta data, au început sa fie introduse exceptii pentru companii de stat, iar în toamna anului trecut, la ultima rectificare bugetara, a fost permis misiunilor diplomatice ale României din strainatate sa achizitioneze autoturisme cu o capacitate cilindrica mai mare de 1.600 cmc si al caror pret poate depasi contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro, inclusiv T.V.A. Pentru o astfel de achizitie este necesar acordul Guvernului.
Iar ministrul de Externe a solicitat acum acest acord pentru cumpararea a 22 de masini de lux pentru misiunile diplomatice din Barcelona, Bilbao, Bonn, Bologna, Cairo, Chicago, Ciudad de Mexico, Gyula, Geneva, Havana, Lyon, Marsilia, Montreal, Munchen, Podgorica, Skopje, Sofia, Tel Aviv, Tirana, Toronto, Torino si Vilnius.

Sursa: stirilekanald.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate