Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

GUVERNUL INTERVINE

in Curiozitati

Cetateanul va fi uimit citind ca eforturile financiare si organizatorice ale Agentiei Centrale de Informatii (Central Inteligence Agency, CIA) a Statelor Unite nu sunt îndreptate împotriva vreunui dusman din afara, ci impotriva lui, a contribuabilului.

Cu banii luati de la contribuabili, CIA finanteaza spalarea creierului (prin Societatea pentru Studiul Ecologiei Umane) si conduce experiente în care oameni naivi care nu suspecteaza nimic sunt ademeniti de prostituate în camere unde li se injecteaza droguri experimentale pentru controlul psihicului. Si cetateanul a fost poate uimit vazând ca membrii Departamentului de Stat care au investigat plângerile împotriva lagarului de concentrare de la Jonestown al „reverendului” Jim Jones n-au vazut nimic suspect acolo, pâna nu s-au descoperit cele 913 cadavre. Dar cum ar fi putut vedea membrii comisiei ceva, când ei însisi fusesera „educati” în grupuri similare cu cele ale lui Jim Jones.

In 1967, 350 de administratori din Departamentul de Stat, inclusiv ambasadori, au participat la astfel de cursuri de spalare a creierului. In mai 1979, dupa ce s-a descoperit masacrul lui Jim Jones de la Jonestown, Departamentul de Stat a recunoscut ca „s-au facut erori” si ca îndreptare s-a ordonat salariatilor, cu mult cinism si multa nerusinare, sa participe la cursuri de „indicatori ai comportarii induse de tehnici de spalare a creierului” – când aceste tehnici se practica pe scara larga în cadrul guvernului si armatei Statelor Unite.

Astfel, salariatii guvernamentali de la Administratia Serviciilor Generale din Chicago au fost obligati sa participe la sedinte de „sensibilizare în perechi”; cine nu se supune e vinovat de indisciplina în serviciu, fapt consemnat în dosarul lui de cadre. Salariatii de la Departamentul de Sanatate, Educatie si Asigurari Sociale, Serviciile de Sanatate Publica, au fost obligati sa participe la sesiuni de trei zile lânga Fredericksburg, în Pennsylvania; 400 de salariati ai Institutului de Sanatate Mintala au fost obligati la fel la Gaithersburg, Maryland si la Harper’s Ferry, în West Virginia, în 1977.

In armata, marina si fortele aeriene ale Statelor Unite se petrece acelasi lucru, si unii se plâng de înjosirile suferite. La toate aceste sesiuni participantii erau întâi obligati sa se pipaie, apoi treceau rând pe rând în centrul cercului si începea sesiunea de „insulte critice”. In 1978, drept rezultat, criminalitatea în cadrul armatei americane a crescut cu 100% (ED, pp.122-126).

Prizonierii de razboi americani din Vietnam, Uniunea Sovietica si China comunista, care fusesera supusi reeducarii acolo, s-au reîntors cu personalitatea schimbata într-un mod straniu. Cea mai evidenta trasatura este indiferenta lor totala la cantitatea de mâncare din propria lor farfurie si totala lor incapacitate de a se indigna la vederea celor mai flagrante ticalosii si nedreptati, adica acceptarea mecanica a oricaror abuzuri, asa cum le accepta cetatenii tarilor comuniste.

Prin anii 1970, actorul Kirk Douglas, pe numele lui adevarat Isadore Demsky, fiul unei evreice foarte active în slujba comunismului în America, s-a reîntors dintr-o calatorie în Cehoslovacia si România si la aeroport un reporter de televiziune, bazându-se pe stângismul ideologic al familiei lui, l-a întrebat ce parere are despre sistemul socialist.

Umanitarismul lui a strapuns carapacea ideologica în care fusese înfasurat din copilarie, si el a raspuns: „Sistemul e în picioare, fara îndoiala”. Apoi s-a întunecat la fata si-a adaugat: „Dar în ce hal i-a adus pe oameni!” Reporterul, care avea un scenariu prestabilit, a insistat: „Dar ti-a placut acolo? A fost interesant?” La care Kirk Douglas a raspuns: „Da, e foarte interesant sistemul lor pe-acolo.” Apoi a repetat: „Dar în ce hal i-a adus pe oameni!” Dupa care imaginea de televiziune a trecut abrupt la un alt subiect (ED, pp. 137).

„Când îl înveti pe copil sa se conformeze prea mult grupului, când îi rapesti respectul pentru caracteristicile lui divine unice care-l fac diferit de altii, creezi un robot, materia ideala… pentru un totalitarism de masa”, zice George B. Leonard Jr., fiul presedintelui de la Esalen, în flagranta contradictie cu tatal lui. Transformând indivizii în astfel de roboti se transforma societatea umana libera într-o societate de insecte, unde insectele asculta orbeste comanda matcei si sunt ucise de catre propriile surori pentru economia furnicarului sau viesparului.

Acesta este scopul educatiei, explica Edward Hunter, zelos luptator pentru guvernul francmasonic mondial, care arata in cartea sa, „Anatomy of the Future – Anatomia Viitorului”, din 1964, cum o rasa superioara de administratori si ingineri sociali reduc la nivelul insectelor imensele mase de ceilalti oameni, prin „tehnici si arte tot mai rafinate de fortare a mintii” (ED, pp. 139-141).

„Reverendul” Jim Jones, care a înselat, maltratat, jefuit si, în cele din urma, ucis 913 oameni la Jonestown, poruncindu-le sa se sinucida si executându-i pe cei care au refuzat, era un marxist declarat a carui unica religie era materialismul lui Marx si Engels.

Dar Walter Cronkite si Betsy Aaron, reporteri la Central Broad-casting System (CBS), cel mai mare canal de televiziune din America, au mintit cu nerusinare publicul. Ei au declarat ca Jim Jones era „fascist”; Betsy Aaron a mers cu minciuna sfruntata si mai departe, sustinând ca „reverendul” Jim Jones „preda Evanghelia lui Cristos”. La 27 aprilie 1981, când ziaristul Reed Irvine le-a pus în fata faptele, atât Walter Cronkite, cât si Betsy Aaron si proprietarul CBS-ului, sionistul William Paley (pe numele adevarat Palinski), au refuzat sa admita adevarul si au persistat în minciunile lor sfruntate.

Un supravietuitor, Richard Clark, care-a scapat fugind în jungla Guyanei, putin înainte de sinuciderea în masa, a povestit cum „reverendul” Jim Jones a ucis pe unul dintre ei si l-a pus la fiert, apoi toti l-au mâncat, multi dintre ei cu buna stiinta: „Erau asa de flamânzi”, a spus Clark, „sa manânci pe cineva lânga orezul si zeama zilnica era un dar”. Actrita Jane Fonda, cea care-i felicita pe pe soldatii VietCong-ului pentru ca-i ucidea compatriotii, zicea înainte de moartea celor 913: „Ma simt cel mai mult atrasa de Templul Poporului (al lui Jim Jones)”.

Dupa ce masacrul de la Jonestown a devenit cunoscut, comentariul acestei marxiste care iubea poporul si ura capitalismul exploatator al omului a fost: „Nu uita ca eu sunt o stea de cinema alba si cei ca mine nu sunt împuscati. Sunt împuscati negrii, cei de jos”. Dar Elmer si Deanne Mertle, care fusesera dintre cei trasi pe sfoara de „reverendul” Jim Jones si-l parasisera în 1975, cu trei ani înainte de masacru, au aratat ca echipe de „exterminatori” sunt pe urmele lor si au implorat protectia autoritatilor, care nu le-a fost acordata.

Au fost asasinati, împreuna cu fetita lor de 15 ani, la 26 februarie 1980, în locuinta lor din Berkeley, California. Ei instituisera un camin în care-i primeau si-i ajutau pe cei care supravietuisera cultului lui Jim Jones. Autoritatile nu s-au ostenit sa dezlege misterul: cazul a ramas pâna astazi nerezolvat (ED, pp. 147-152).

Marxist fervent care dorea sa construiasca societatea socialista, „reverendul” Jim Jones e „corect din punct de vedere politic”. Cei care i s-au opus sunt inutili si trebuie eliminati din Noua Ordine Mondiala francmasonica, bazata pe „egalitate”, „fratie” si „pace”. La un an de la moartea în masa la Jonestown, Charles A. Krause de la Washington Post scrie în acel ziar: „Mi se pare ca Templul Poporului (a lui Jim Jones) a avut un scop legitim, un scop nobil, si era un sistem încununat de succes. (Washington Post, 18 noiembrie 1979, dupa ED, p. 154).

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate