Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Guvernul vrea sa schimbe regulile de obtinere a permisului de conducere. Ce studii trebuie sa aiba viitorul sofer

in Stiri online

Soferii care incalca in mod repetat regulile rutiere vor da din nou, examenul scris daca vor sa-si recupereze permisul. Guvernul intentioneaza sa modifice legea ca sa-i educe pe soferi si sa reduca numarul accidentelor rutiere.

Cei care vor sa obtina carnetul auto se vor putea inscrie la scoala numai daca au absolvit 10 clase.

Toate aceste norme vor face parte din legislatia rutiera care se va modifica odata cu adoptarea Strategiei Nationale de Siguranta Rutiera.

Autoritatile vor ca soferii care incalca regulile de circulatie in mod repetat sa fie obligati sa dea din nou examenul teoretic. Cine obtine nota de trecere, primeste permisul inapoi. Vorbim despre cazurile in care un conducator auto a incalcat de cel putin cinci ori legea pe durata unui an si a fost sanctionat.

Mai mult de jumatate dintre cei care au permisul de conducere vor gresi la intrebari din chestionare, pentru ca au uitat o parte din ce au invatat cand au dat examen. Din pacate, in unele cazuri, soferii nu mai stiu nici reguli elementare. Prin impunerea acestui examen, politistii spera sa educe si sa obtina o scadere a numarului accidentelor.

Noua strategie de cresterea a sigurantei rutiere prevede si ca soferii prinsi de mai multe ori bauti la volan sa faca teste medicale care sa stabileasca daca sunt dependenti de alcool. Dupa ce se vindeca, ei isi pot primi permisul inapoi.

Mihaela Rus, psiholog siguranta rutiera: „Sa vedem ce anume a determinat acest comportament de adictie, pentru ca vorbim de a bea la volan, astfel incat acei conducatori auto sa intelega care sunt riscurile la care se pot expune ei si la care ii pot expune si pe ceilalti.”

Aceasta strategie vizeaza toate aspectele care sunt legate de siguranta in trafic.

Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al Guvernului: „Exista un plan de actiuni care prevede sarcini specifice pentru toate autoritatile cu atributii in domeniul sigurantei rutiere, coordonare institutionala.

Asta inseamna ca vor fi vizati nu doar soferii, ci si scolile auto, dar si administratorii drumurilor care trebuie sa se asigure ca infrastructura nu e periculoasa.

Sursa: stirileprotv.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate