Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Hidrartroza cronica

in Sanatate

terapie alternativa bowtech bowen iasi

Acumulare de lichid în sinovie şi destinderea articulaţiei, într-o umflătură fără prea multe dureri. Apare în entorse, oboseli ale muşchilor prin solicitare prea mare a articulaţiei, în reumatism, TBC, sifilis, etc.

Cea mai frecventă este la genunchi.

Tratament: depinde de natura ei;

  1. Hidrartroza tuberculoasă necesită tratamentul tuberculozei.

  2. Hidrartroza post-traumatică necesită fizioterapie, helioterapie, genunchieră elastică, băi calde, comprese. Uneori necesită operaţie. În general revărsatul articular devine a doua zi foarte abundent, dar în circa 5 zile dispare treptat, de multe ori chiar fără tratament. În cazurile în care se doreşte se poate face ceai de ienupăr cu care se aplică comprese reci pe articulaţie.

  3. Hidrartroza alergică- tratarea alergiei- de obicei cedează foarte repede la tratament. Se face tratamentul de la alergii scris În „Bolile respiratorii”.

  4. Hidrartroza în urma unui proces infecţios se va trata cu plante care distrug microbi şi propolis care vindecă afecţiunea.

  5. Hidrartroza din cauze nedeterminate se va face tratament cu propolis, pentru a fi exclusă infecţia şi local comprese şi cataplasme calde cu plante medicinale de la artroze.

  6. Hidrartroza însoţind artroza, necesită tratamentul de la artroze.

  7. Hidrartroza reumatică se tratează focarul de infecţie, etc. se poate face în acest caz tratamentele descrise la Reumatism.

-Se pot face comprese sau cataplasme cu rădăcină de soc fiartă mai mult şi apoi strecurată, sau cu ienupăr decoct. Se aplică rece.

Se tratează prin repaus, comprese şi cauzal.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate