Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

HOTIA NU ARE LIMITE! Leafă „babană” pentru Ionel Tescaru iar romanii umiliți pe bani grei în propriile case.

in Politic

Ionel Tescaru, directorul general al Companiei de Apă Buzău încasează lunar circa 210.000 lei pe an, adică 17.480 lei pe lună. Cu alte cuvinte, Tescaru încasează anual peste două miliarde de lei vechi.

Conform declaraţiei de avere, Tescaru are în proprietate două terenuri, unul intravilan cu o suprafaţă de 453 de metri pătraţi şi unul agricol cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. Mai deţine două locuinţe, un apartament şi o casă cu o suprafaţa de 198 de metri pătraţi. Veniturile familiei sunt rotunjite de soție, care are un venit lunar de 2.000 de lei, compus din salariul său ca inspector în cadrul Consiliului Judeţean şi cel de economist al unei societăţi private.
Prin poziția sa privilegiată, Ionel Tescaru a devenit un pol de interes pentru oamenii locali de afaceri şi nu numai, în 2011, când Compania de Apă a primit o finanţare de 100 milioane de euro din partea Băncii Europene pentru Reorganizare şi Dezvoltare, în cadrul unui program amplu de reabilitare și modernizare a rețelei de apă și canalizare.
În urmă cu 9 ani, Ionel Tescaru a fost candidatul PNL la Primăria municipiului Buzău, liderii PSD de la accea vreme catalogându-l în afișele electorale drept „caracter, milog, lipitoare”. După alegerile de atunci, cu timpul, Tescaru a devenit un apropiat al PSD, lucru care i-a adus, de altfel și funcția pe care o deține la Compania de Apă Buzău.

Potrivit celor de la DC News care au trimis o solicitare pentru a întreba cum își justifică directorul companiei salariul uriaș primit, răspunsul venit a fost cât se poate de sec: „În ceea ce-l priveşte pe directorul Companiei de Apă Buzău, domnul Ionel Tescaru, veţi afla toate detaliile consultând fişa postului domniei sale, disponibilă pe website-ul Companiei, la linkul ACESTA”.

După primirea acestui răspuns, râmniceanul Lungu Dan, deranjat de calitatea apei potabile și de prețul acesteia este decis să meargă mai departe cu dreptatea, gândindu-se chiar să formuleze o plângere către Direcția Națională Anticorupție. Astfel, potrivit aceleiași surse, râmniceanul a scris: „”Referitor la articolul publicat în legătură cu prețul pe care îl practică Compania de Apă Buzău în tot județul Buzău, supun atenției următoarele: în luna iulie 2015 Consiliul Local al municipiului Râmnicu Sărat a respins proiectul de hotărâre privind ajustarea tarifelor la apa potabilă și cea de canalizarea prin Hotărârea nr.144/30.07.2015!

Această societate comercială cu capital integral de stat și de interes local a ignorat hotărârea consiliului local majorând tarifele la apă potabilă și canalizare în mod ilegal! Fapta acestei societăți comerciale este de factură penală având în vedere că nu s-a justificat majorarea tarifelor, cum nu se justifică nici veniturile fabuloase pe care le încasează acest directoraș de societate comercială de interes local care răspunde la numele Tescaru Ion. Se poate observa că acesta realizează venituri anuale mai mari ca un ministru din guvernul României care are răspunderi mult mai mari!

Anul trecut au fost discuții despre ajustarea tarifelor la apă/canalizare și la Consiliul Județean Buzău, iar consilierii județeni în cea mai mare parte au considerat că sunt nejustificate cerințele acelei societăți comerciale de interes local apreciind totodată că în județul Buzău sunt cele mai mari prețuri la aceste utilități la nivelul țării! În susținerea acelei sesizări am trimis și Hotărârea nr. 144/30.07.2015 a Consiliului local Râmnicu Sărat!

Vă rog să postați și acea hotărâre de consiliu local cu toate documentele atașate pentru că nu mi se pare corect ca un directoraș de societate comercială de interes local să se poziționeze deasupra Constituției, a legilor și actelor normative emise de autoritățile publice locale! Intenționez să formulez o plângere penală împotriva numitului Tescaru Ion pe care o voi depune la DNA, Serviciul teritorial Ploiești!”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate