Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Iată cum să-ţi ţii calculatorul sau smartphone-ul „curat” şi departe de hackeri. Sfaturi de la Poliţie

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Într-o postare recentă pe pagina proprie, Poliţia Română oferă câteva sfaturi pentru a ne ţine calculatorul, laptopul sau amartphone-ul „curat” şi departe de atacurile cibernetice.

   Pentru calculatoate sau laptopuri, se recomandă: folosirea unui program antivirus actualizat zilnic, evitarea utilizării reţelelor wi-fi publice pentru operaţiuni bancare, comerţ on-line sau afaceri personale şi rularea doar a programelor a căror origine poate fi verificată.

   Poliţia vă mai sfătiueşte să nu deschideți ataşamentele e-mailurilor venite din partea unor expeditori necunoscuţi şi să nu u accesați link-uri primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale. „Entităţile legitime nu vă vor cere niciodată să furnizați sau să verificați informaţii sensibile printr-un mijloc nesigur, precum e-mailul„, se mai spune în comunicat. La fel, înainte de a efectua tranzacții online, trebuie efectuate verificări cât mai amănunțite cu privire la produs si legitimitatea site-ului sau serviciului oferit.

   Pentru telefonul mobil sau smartphone, Poliţia Română ne sfătuieşte, în primul rând să setăm o parolă sau un pattern pe telefon și cod PIN pe cartelă, urmate de configurarea dispozitivului la blocare automată. Mai sunt indicate Instalarea unui program de securitate și accesarea doar a adreselor web sigure. O atenţie sporită trebuie la aplicaţiile folosite şi la permisiunile acordate pentru utilizarea acestora.

   Poliţia Română a organizat, anull trecut, nu mai puţin de 279 de acțiuni, destructurând 30 de grupări infracționale organizate, specializate în infracţiuni din domeniul cybercrime. Polițiștii au înregistrat 3.848 de sesizări penale din acest domeniu, dintre care 505 au fost sesizări din oficiu. 900 de persoane au fost cercetate, dintre care 199 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni informatice au fost reţinute iar 171 arestate. (foto: pixabay.com)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate