Iaurturile din comerț niște umbre ale iaurturilor de altădată. 2 ingrediente si il prepari singur acasa

in Secretele bucatariei

Ştiaţi că este incredibil de ușor de a face propriul iaurt de casa ? Iaurtul este iubit de copii și adulți deopotrivă. Iaurtul poate fi o parte naturală și sănătoasă în dieta copilului. Iaurtul ăsta de casă poate fi, de asemenea, inclus în dieta întregii familii într-o varietate de moduri.

Nu ai nevoie de vaca ta, nu ai nevoie de lapte de la o vacă anume, nici nu ai nevoie de laboratorul propriu pentru ” creșterea culturilor de iaurt”.

Bunicile noastre nu prea aveau de unde să cumpere iaurt şi de aceea îl pregăteau în casă, din lapte de vacă muls proaspăt. Şi azi, cel mai bun iaurt rămâne cel făcut acasă. Condiţia ca să-ţi reuşească este să foloseşti lapte de ţară, nu pasteurizat.

Iata modul de preparare

06--iaurt

Se pune laptele la fiert, apoi se dă deoparte la răcit. Dacă ai un termometru de bucătărie, verifică dacă laptele a ajuns pe la 37° C, atunci este pregătit de următoarea etapă. Dacă nu ai un termometru, foloseşte degetul, laptele trebuie să fie călduţ, să nu frigă.

Se adaugă smântâna sau iaurtul bio și se amestecă energic cu un tel pentru omogenizare.

Se toarnă compoziţia într-un vas de lut, borcan sau în ce recipient ai la îndemână şi se păstrează aşa, acoperit cu o pânză în jur de 6-8 ore la temperatura camerei, pentru a se prinde.

Iarna este indicat să se așeze vasul pe calorifer, temperatura ideală pentru prindere fiind în jur de 40° C. Odată prins are un gust acrişor, iar compoziţia este mai fermă. Se amestecă încă o dată şi se pune la frigider.

Iaurtul va fi cremos, se va putea consuma cu fructe, seminţe sau în orice combinaţie îți place.

Un mod ideal de a te păstra sănătos este să renunţi la cât mai multe produse din comerţ, înlocuindu-le cu cele făcute în casă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.