Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

IBM deblochează secretul tranzistorilor din nanotub de carbon

in Informatica

Types_of_Carbon_Nanotubes

Legea lui Moore este din ce în ce mai greu de respectat, deoarece componentele existente își ating limitele în ceea ce privește dimensiunile fizice. Piesele de contact ale tranzistorului de siliciu – care permit electronilor sa curgă – pur și simplu nu pot fi micșorate mai departe. Cu toate acestea, IBM a anunțat o realizare majoră care putea revoluționa modul în computerele funcționează: au realizat cum pot schimba în contactele tranzistorilor de siliciu cu nanotuburi de carbon mai mici și mai eficiente.
Problema cu care se confruntă inginerii este faptul că rezistența electrică a contactelor tranzistorilor crește, în timp ce dimensiunile devin din ce în ce mai mici. Vine un moment în care componentele pur și simplu sunt prea mici pentru a transmite electroni eficient, siliconul a ajuns la acest punct. Dar acesta este momentul în care nanotuburile de carbon intră în acțiune, aceste structuri masoară mai puțin de 10 nanometrii în diametru, fiind mai mică decât jumătate din dimensiunea celui mai mic contact de tranzistor din siliciu de astăzi.IBM a trebuit să conceapă un nou mijloc de atașare a acestor componente mici. Cunoscut ca un „sistem de contact legat la capăt” cablurile electrice de 10nm sunt legate chimic pe scheletul metalic. Înlocuirea acestor contacte cu nanotuburi de carbon nu va permite doar computerelor să proceseze mai multe date, mai repede, aceasta descoperire asigură că dimensiunile vor continua să scadă, ca urmare Legea lui Moore, mult peste capabilitățile componentelor din siliciu.
Această descoperire arată că chipurile de calculator realizate din nanotuburi de carbon vor avea capacitatea să se integreze în sisteme ale viitorului mai devreme decât industria se aștepta. Studiul va fi publicat oficial pe data de 2 octombrie în revista Science. Această descoperire urmează o serie de alte proiecte recente de reducere la minimum, inclusiv tranzistori care au grosimea de doar 3-atomi sau construit dintr-un singur atom.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Informatica

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate