Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ideal in dieta femeilor: Bananele sunt una din cele mai bune surse de potasiu

in Regim alimentar

Bananele sunt una din cele mai bune surse de potasiu, iar acest mineral este ideal în dieta femeilor, mai ales a femeilor de peste 40 de ani.

Iată de ce sunt bananele ideale în dieta femeilor: un studiu publicat în revista Stroke arată că femeile care au o concentraţie mare de potasiu în sânge au fost mai puţin supuse riscului de a suferi de un accident vascular cerebral, în general, şi de a suferi un accident vascular cerebral ischemic (cauzat de un cheag de sange), comparativ cu femeile care nu au un bun aport de potasiu zilnic. Deficitul de potasiu a fost asociat cu un risc crescut de accident vascular cerebral şi cardiac, mai ales în cazul femeilor de peste 40 de ani.

banane-1

  • Minerale bune la toate

Potasiul este un mineral esenţial în reglarea tensiunii aretriale, iar beneficiile acestuia pentru sănătate sunt cu mult mai complexe. Potasiul este unul din mineralele care intervine în mecanismele celulare care au loc în interiorul celulelor şi rolul său este cu mult mai mare în metabolismul general al organismului, dincolo de intervenţia în reglarea tensiunii arteriale.

Un aport bun de potasiu, ceea ce se poate traduce prin consumul a trei-cinci banane în fiecare zi, poate avea un rol activ în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, una din cele mai des întâlnite afecţiuni vasulare la femei şi mai ales la cele care au o predispoziţie organică pentru tensiune arterială crescută.

  • Cele mai bune surse de calciu

Bananele nu sunt singurul aliment bogat în potasiu, dar aportul de potasiu pe care aceste fructe îl aduc este extrem de important ceea ce face ca bananele s[ fie unul din cele mai bune şi mai necesare fructe pentru femei. Se poate spune că trei banane pe zi, ţin medicul departe de casă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Regim alimentar

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate