In cati ani se va recupera elevul care si-a salvat prietenul imobilizat in scaun cu rotile din Colectiv

in Spiritualitate

Lupta medicilor continua pentru 71 de raniti care au intrat in a doua saptamana de ingrijiri intensive in spitalele din Bucuresti. Cumplit este ca 21 sunt inca la hotarul dintre viata si moarte, iar aparatele suplinesc functia plamanilor.

12239986_10153348093577266_7343002520543383335_n

 

Unul dintre ranitii din clubul Colectiv, care a fost transferat in Marea Britanie, a murit in noaptea de luni spre marti. Pacientul fusese transferat la o unitate medicala din Birmingham. Bilantul persoanelor decedate a ajuns la 48.

29 dintre ranitii aflati in stare grava, dar stationara, au ajuns in clinici specializate din 7 tari: Olanda, Belgia, Israel, Germania, Austria , Anglia si Norvegia.

Intre cei transferati in Israel este si Catalin Ilnitchi, fotograf de profesie, un pacient ingrijit pana duminica la terapie intensiva, in spitalul Floreasca.

La Bruxelles, in spitalul militar, a ajuns Pavlos elevul de la ”Mihail Sadoveanu”. Acesta a fost operat la maini si la fata si este in stare stabila. Se va recupera complet abia in 2-3 ani.

Luni seara au plecat cu un avion NATO 10 pacienti distribuiti ulterior in Marea Britanie si Norvegia.

Andrei Carantino, spitalul Bagdasar: „Chiar am stat aseara, inainte de plecarea pacientului in Norvegia, am stat de vorba chiar cu el si imi spunea: ma simt bine, sunt foarte multumit de ce s-a facut aici, ma simt in fiecare zi mai bine, dar este dorinta familiei sa ma duc in strainatate.”

Florentina Radu Ionita, Spitalul Militar: “In cursul serii au mai fost transferati 2 pacienti care erau in terapie intensiva, unul la Bristol si celalalt la New Castle. Ei au fost transportati in alte centre pentru ca este foarte greu sa manageriezi timp de doua luni sau 3 luni, pentru ca ne asteptam ca durata de vindecare sa fie de la 2-3 luni in sus.”

Dintre cei 71 ramasi acasa, 21 sunt in stare critica si grava. Cei mai multi, 9, sunt internati la spitalul Bagdasar Arseni.

Oana Rata, director medical Bagdasar Arseni: “Avem 2 pacienti aflati pe plaman artificial, combinate cu alte terapii de substitutie. Deocamdata se mentin stabil, dar starea critica este severa. Sunt dependenti de suport vasopresor si parerea mea este ca nu pot fi transferati in momentul de fata.”

Dr. Bogdan Paltineanu: “In toate saloanele in care sunt ei s-au pus sterilizatoare cu aer, limitam la minimul necesar si la cat de putin expunerea pacientilor la o infestare din afara.”

Emotiile raman uriase pentru 8 bolnavi critici aflati la Floreasca, dar si la Spitalul de Arsi.

Si pentru ca acest cosmar pare unul fara final, in multe dintre aceste spitale vin acum tineri care initial nu au avut nimic dar carora le-au aparut probleme la plamanii, din cauza acidului cianhidric inhalat.

Florentina Ionita: “Mai vin pacienti la spital, acum cate 1-2 pe zi, care isi dau seama ca in momentul respectiv s-au simtit bine, insa acum acuza diverse probleme: dureri toracale si asa mai departe.”

Pe de alta parte mai multe echipe de medici din Franta sunt asteptate la Bucuresti pentru noi evaluari si alte transferuri.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.