Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

În căutarea locului de muncă ideal. Trendul secretizării salariilor: ”Eu am venit să văd ce «sclavi» se mai caută”

in Evenimente/Stiri online

Deloc un concept nou pe piața muncii din România, ascunderea detaliilor unui job de către ofertanți și dezvăluirea lor pe parcursul procesului de recrutare scoate din minți românii aflați în căutarea unui loc de muncă mai bun. La Bihor oamenii au asemănat târgul de job-uri ca fiind unul de selectare a ”sclavilor”.

Românii nu se ascund după degete, sau cel puțin asta demonstrează atitudinea unor indivizi prezenți la târgul de job-uri organizat zilele acestea în Bihor. Companiile își prezintă oferta, dar nu și detaliile. Se practică ascunderea salariului și tocmai asta îi scoate din minți pe români.

„Normal ar fi să afli şi salariul, informativ. Tu vii şi-ţi depui CV-ul, dar surpriza vine când te prezinţi la interviu. Dacă nu ţi-ar conveni, nu te-ai mai deplasa până acolo. Nu ai mai pierde vremea”, a declarat potrivit bihon.ro, Viorel Tonţ, inginer de profesie.

Indicațiile oficialilor au fost altele: „Mă adresez, în primul rând, către cei care caută un loc de muncă: aveţi ocazia să dialogaţi şi să solicitaţi salarii mai mari celor care oferă locuri de muncă! Aveţi de unde alege dintre cele peste 660 de oferte! Iar către angajatori: acordaţi foarte mare atenţie celor care caută de lucru, pentru că piaţa forţei de muncă din Bihor vuieşte după oameni calificaţi! Vă rog foarte mult să arătaţi mult respect unii faţă de ceilalţi, fiindcă este cea mai potrivită ocazie pentru a media pe piaţa forţei de muncă!”, a precizat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.targ-job

În realitate, companiile și-au pus ofertele pe masă, dar au ascuns cel mai important detaliu- salariul. Acest aspect nu este deloc un lucru nou pe piața muncii din România. Companiile obișnuiesc să ascundă detaliile job-ului, urmând să dezvăluie salariul și bonusurile numai după ce un aspirant este considerat potrivit pentru ocuparea postului vacant.

Mai mult decât atât, până la aflarea ofertei complete de muncă ar putea dura și câteva luni în cazul companiilor mari, unde procesul de recrutare presupune mai multe etape cu interviuri și teste, iar salariul este dezvăluit întotdeauna la final, iar asta nu este deloc pe placul românilor care consideră că astfel se pierde timp prețios.

„Parcă ar fi o «bursă de sclavi» la salariile pe care le oferă. Eu am experienţa şi din străinătate. Acolo, fiecare firmă vine cu oferta salarială. Aici, la noi, totul este secret. Eu am venit să văd care e trendul. Să văd ce «sclavi» se mai caută”, a mărturisit Marius Cazacu, potrivit sursei citate anterior.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate