Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

In China este cunoscut sub numele de „punctul longevităţii” si punctul celor o sută de boli. Ce se intampla daca il masezi

in Sanatate

Activarea punctului Zu San Li produce un efect de întinerire şi de vindecare, întârziind procesul de îmbătrânire. În China, acest punct este cunoscut sub numele de „punctul longevităţii”, în timp ce în Japonia este denumit „punctul celor o sută de boli”.

Punctul longevităţii este plasat sub rotulă. Pentru a-l localiza, acoperă genunchiul cu palma mâinii de pe aceeaşi parte a corpului. Punctul este situat în porţiunea genunchiului cuprinsă între vârful degetului mic şi vârful degetului inelar, având aspectul unei mici proeminente la îmbinarea oaselor piciorului.


Iată încă o modalitate de a identifica acest punct:

Aşezat pe podea, apasă cu putere tălpile de podea, apoi trage picioarele către ţine. Călcâiele nu trebuie ridicate de pe podea pe timpul mişcării.

Vei observă mai jos de genunchi o zona ceva mai întinsă. Găseşte punctul cel mai proeminent, pune degetul pe el şi revino în poziţia iniţială.

Locul pe care l-ai apăsat cu degetul este punctul Zu San Li.

Ce proprietăţi are până la urmă acest punct al corpului şi de ce îl numesc niponii „punctul celor o sută de boli”?

–Controlează activitatea organelor situate în jumătatea inferioară a corpului

–Controlează activitatea măduvei spinării în segmentele care sunt responsabile pentru bună funcţionare a tractului gastro-intestinal şi a tractului digestiv, a organelor genitale, a rinichilor, şi a glandelor suprarenale.

Prin masarea punctului Zu San Li poţi sprijini activitatea glandelor suprarenale, cele mai puternice glande ale corpului şi principalele susţinătoare ale sănătăţii organismului.

Ele excretă în sânge adrenalină, hidrocortizon şi alţi hormoni importanţi. Dacă masezi „punctul longevităţii” în fiecare zi, poţi regla activitatea glandelor suprarenale, care îndeplinesc următoarele funcţii în organism:

–Reglează tensiunea arteriale

–Reglează producţia de glucoză şi de insulină

–Combat procesele inflamatorii din organism

–Echilibrează sistemul imunitar

Prin masarea punctului Zu San Li poţi inclusiv să:

–Îmbunătăţeşti digestia

–Vindeci bolile tractului gastro-intestinal

–Tratezi simptomele unui accident vascular cerebral

Masarea acestui punct te va ajută să devii mai încrezător, să combaţi stresul şi anxietatea şi să îţi regăseşti echilibrul interior. Prin masarea acestui punct poţi vindecă numeroase boli şi afecţiuni, inclusiv sughiţul, constipaţia, gastrită şi incontinenţă urinară.

Cum poţi activă „punctul longevităţii”?

Cel mai indicat este să masezi punctul Zu San Li dimineaţă, înainte de prânz, de 9 ori pentru fiecare picior într-o mişcare circulară şi în sensul acelor de ceasornic (de 9 ori pe piciorul stâng şi de 9 ori pe piciorul drept). Se recomandă să faci acest lucru timp de 10 minute.

Înainte de începerea masajului se recomandă să stai într-o poziţie confortabilă (aşezat) şi să te relaxezi. Respiră adânc şi concentrează-te asupra trăirilor interioare. Abandonează-te unei stări de armonie interioară şi conştientizează faptul că participi la un proces de vindecare. Masajul are un efect stimulator.

Sursa: secretele.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate