Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

In fiecare zi, fa ceea ce ar trebui sa faci, inainte de ceea ce ai vrea sa faci.

in Filozofie

O mare parte a integritatii te urmareste permanent prin responsabilitatile tale. Prietenul nostru Zig Ziglar sune: “Cand faci lucrurile care le ai de facut cand le ai de facut, va veni si ziua in care poti face lucrurile care vrei sa le faci cand vrei sa le faci”. Psihologul si filozoful William James sustinea ideea chiar mai puternic: “Fiecare trebuie sa faca zilnic cel putin doua lucruri pe care uraste sa le faca, numai pentru practica”.

Filosoful elvetian Henri Frédéric Amiel subliniaza: “Omul care nu are viata interioara este sclavul imprejurimilor”. Sclav este chiar termenul potrivit pentru a descrie oameni lipsiti de integritate, pentru ca adesea ei se gasesc sub stapanirea propriilor lor capricii si a dorintelor schimbatoare ale altora. Dar prin integritate, poti experimenta libertatea. Nu numai ca esti mai putin expus sclaviei stresului datorat alegerilor gresite, deceptiei, si a altor revarsari negative ale caracterului, dar esti liber sa influentezi pe altii si sa le adaugi valoare intr-un mod incredibil. Iar integritatea ta iti deschide usile sa experimentezi un continuu  succes.

Este aproape imposibil sa supraestimezi impactul integritatii asupra vietilor oamenilor. Probabil ca va reamintiti frica de Tylenol de acum cativa ani. Cativa oameni s-au otravit, iar detectivii au stabilit cauza ca fiind capsulele contaminate de Tylenol. Prietenul lui John, Don Meyer i-a trimis un comentariu asurpa incidentului. Iata ce spune:

Acum cativa ani in declaratia misiunii lor, aveau un paragraf care spunea ca vor “opera cu onestitate si integritate”. Inainte cu cateva saptamani de incidentul cu Tylenol, presedintele lui JOHNSON & JOHNSON a trimis un ed-memoire catre toti presedintii de divizie ai companiei intrebandu-i daca se supuneau declaratiei si daca credeau in declaratia misiunii. Toti presedintii au trimis un raspuns pozitiv.

Dupa cum se spune, la o ora de la izbucnirea crizei Tylenolului, presedintele companiei a retras din raft toate capsulele stiind ca este o decizie de 100 milioane de dolari.

Cand reporterii l-au intrebat cum poate decide atat de usor si rapid asupra unei astfel de probleme, raspunsul sau a fost: “Am pus in practica ceea ce am fost cu totii de acord in declaratia misiunii noastre”.

La sfarsitul comentariului, Don Meyer scrie aceasta nota: “John, este intotdeauna usor sa faci ceea ce trebuie cand stii cu mult timp inainte ce sustii”.

Ce este adevarat pentru JOHNSON & JOHNSON este adevarat pentru noi toti. Daca stii ce sustii si pentru ce actionezi, oamenii pot avea incredere in tine. Esti un model de caracter si echilibru pe care alti oameni il admira si cu care vor sa rivalizeze. Iar tu vei aseza un fundament trainic, care sa faca posibil ca tu sa devii o persoana cu influente pozitive in vietile lor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Filozofie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate