Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

În greva foamei de 16 ani din cauza unei legi antiteroriste

in Evenimente/Extern/Stiri online

O femeie de 44 de ani se află în greva foamei de 16 ani. A încetat să mănânce în semn de protest împotriva unei legi antiteroriste care dă libertate forțelor armate din India de a ucide pe oricine este considerat o amenințare în zonele de conflict din nord-estul Indiei și Kashmir.

Irom Sharmila a încetat să mai mănânce în noiembrie 2000 când o grupare paramilitară a luat cu asalt localitatea indiană Malom și a ucis 10 persoane considerate ”o amenințare la adresa națiunii”. Femeia s-a declarat total împotriva acțiunilor autorităților și de atunci a promis că va protesta până când legea antiteroristă va fi modificată, iar persoanele acuzate vor putea fi judecate de o instanță.

La puțin timp de la inițierea grevei foamei, Irom a fost acuzată și arestată pentru tentativă de suicid (în India suicidul este ilegal). Femeia a continuat să refuze mâncarea, motiv pentru care a fost ținută timp de 16 ani în spitalul penitenciarului și obligată să se hrănească printr-o sondă. Sacrificiul femeii i-au adus apelativul de ”Doamna de Fier”.Irom Sharmila 2
După o viață de grevă, Irom Sharmila a decis să renunțe la proteste pentru două motive: dragostea și politica. Femeia dorește să întemeieze o familie cu Desmond Coutinho, un britanic care locuiește în India și cu care a comunicat prin scrisori și de asemeni, și-a anunțat intenția de a se implica în politica Indiei, mai exact va candida la viitoarele alegeri din Manipur.

„Nu am mâncat 16 ani și nu am obținut niciun rezultat. Acum vreau să încerc o altă metodă. Voi lupta împotriva șefului guvernului statului”, a explicat Irom Sharmila în presa locală.

Pe de altă parte, decizia lui Irom de a renunța la proteste a stârnit controverse în rândul activiștilor, care s-au implicat în susținerea ei de-alungul anilor și au văzut în rezistența sa un adevărat model demn de urmat. „Bineînțeles că se poate căsători, dar nu până când legea antiteroristă va fi abolită. Ea știe că este Doamna de fier din Manipur”, a declarat Soibom Mamon Laima, liderul unui grup de 4000 de activiști.

Irom Sharmila'
În ciuda amenințărilor cu moartea pe care Irom Sharmila le-a primit, femeia a plătit cauțiunea pentru a ieși din penitenciar și a dovedit că a început să mănânce. Femeia este susținută de mii de cetățeni și consideră că implicarea sa în politică va aduce Indiei stabilitatea necesară.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate