În județul Buzău a fost inaugurat vineri cel mai mare zăcământ de gaze naturale de pe uscat

in Articole/Stiri online

În vara anului trecut, Romgaz a descoperit în zona Caragele, din județul Buzău, un zăcământ de gaze naturale estimat că ar conține între 25 și 27 de miliarde de metri cubi de gaze. Aceasta înseamnă că ar putea asigura consumul țării timp de doi ani și jumătate.
Zăcământul de gaze naturale din județul Buzău este cel mai mare zăcământ de pe uscat descoperit în ultimii 30 de ani și este depășit doar de zăcământul Neptun care a fost descoperit în urmă cu 5 ani pe fundul Mării Negre de Petrom și Exxon. Acest zăcământ, se estimează că are între 42 și 84 de miliarde de metri cubi.
Lungimea zăcământului din zona Caragele este de 35 de kilometri și se află la o adâncime cuprinsă între 1.500 și 4.000 de metri.
În prezent, zăcământul din județul Buzău este în faza de dezvoltare și s-au investit în lucrări 40 de milioane de euro.
Primele trei sonde au fost puse în funcțiune și anul acesta vor mai fi în stare de funcțonare alte trei sonde. Au fost instalate stația de uscare și stația de măsurare a gazelor.
Există posibilitatea ca zăcământul descoperit în județul Buzău să fie mai mare decât estimările făcute.
Ministrul Energiei a spus:”E o descoperire care dă un potențial foarte mare nu doar economiei românești, dar dă și posbilitatea ca România să fie un hub pe zona gazelor, să fie un jucător important pe piața gazelor în regiune și nu numai”.
La inaugurarea de vineri din județul Buzău, alături de premierul Sorin Grindeanu au participt și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și cel al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.
Premierul Sorin Grindeanu a spus:”Este cea mai importantă descoperire în anii de după Revoluție. Dacă vorbim doar despre asta, ar asigura independența energetică 2-3 ani. Doresc să încurajăm, mai ales că vorbim despre o companiei 100% romanească. Trebuie să ieșim din acest cerc vicios, dat de neputința noastră de a exploata resursele naturale. Doar am spus că avem o țară bogată care, atunci când vine vorba de a exploata bogățiile, nu am știut să le exploatăm în folosul cetățenilor”. Premierul a mai spus că:”Descoperirea zăcământului de la Caragele este încă un pas pe drumul României spre asigurarea independenței energetice și spre consolidarea statutului de factor de stabilitate în UE.”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.