In loc de corn si lapte elevii ar putea beneficia de o masă caldă oferită gratuit în timpul programului şcolar

in Evenimente

Ministrul Educaţiei se gândeşte să renunţe la cornul şi laptele distribuite în învăţământul preuniversitar. În loc de aceste alimente, elevii ar putea beneficia de o masă caldă oferită gratuit în timpul programului şcolar.

masa-calda-pentru-elevi

Ministrul Adrian Curaj îşi arată îngrijorarea în urma intoxicaţiilor alimentare apărute la zeci de copii din mai multe judeţe ale ţării, în urma consumului de produse primite gratuit prin intermediul programului „Cornul şi laptele”:

îngrijorează, am văzut din ce în ce mai multe cazuri. Părerea mea este că mesajul pe care l-am trimis în urmă cu o lună-două că ne preocupă o masă caldă pentru copii, asociat cu „Şcoala dupa Şcoală”, este adevărat, este puternic, încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuie resurse consistente ca să trecem de la ce avem acum – „Cornul şi laptele” – la o masă caldă” scrie Portal Învăţământ

Atunci când vom reuşi să găsim resurse, sper eu ca o parte bună din ele să fie asigurate din fonduri structurale, vom anunţa. Copiii pot primi pachetele pregătite, să fie transportate de o firmă care duce aşa ceva cu toate testările potrivite, cu tot ce trebuie, şi ne gandim până la urmă şi la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor noştri. (…)

Mă preocupă real faptul că sunt din ce în ce mai multe cazuri (n.r. de toxiinfecţii alimentare). Nu ţin de MENCS, dar ne preocupă că sunt elevii noştri. (…) Trebuie să ne uitam atent de unde găsim resurse ca să facem o schimbare nu imediată, dar o schimbare reală şi predictibilă a programului înspre masa caldă, a declarat domnul ministru, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că discută în acest sens cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cu cei ai Ministerului Agriculturii:

Discutam cu colegii de la Ministerul Sănătăţii şi de la Ministerul Agriculturii despre ce seîntâmplă în legătură cu produsele şi analizele făcute, a subliniat ministrul Educaţiei

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.