Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

In Norvegia este posibil sa dormi cu lupii sub aurorele boreale

in Curiozitati/Diverse/Extern

Persecutat,lupul nu se bucura de o buna reputatie.Amenintat,el nu este totusi animalul salbatic crud,periculos,devorator de copii,asa cum il descriu povestile.Din nefericire,aceasta reputatie,ar putea duce la disparitia sa,daca nu sunt instituite masuri speciale pentru a-i asigura protectia.

Unii incearca sa-i lase sa traiasca in libertate,iar altii ii includ in rezervatii naturale.Este cazul in special a unui parc din nordul Norvegiei,Polar Park.Locul adaposteste astazi mai multe specii de animale,toate aflate in pericol(lupi,lincsi,vulpi nordice sau reni),in imprejmuirile de aproximativ 1000 de hectare fiecare.

Dar,pe langa diferitele vizite disponibile,Polar Park ne propune de asemenea o activitate surprinzatoare:aceea de a petrece noaptea cu lupii.

Da,lupii din Polar Park,sunt aproape salbatici.Dar acestia sunt obisnuiti cu prezenta umana,sunt mai putin tematori si agresivi,ceea ce permite parcului sa propuna o astfel de activitate.

phpt0PAByphpSGC4gD

Exista in realitate doua variante:prima,WolfVisit,consta pur si simplu in intrarea in locul imprejmuit unde stau lupii,bineinteles fiind insotiti de paznici ai parcului.Trebuie sa ai 18 ani si,in plus,sa respecti directivele lor.

A doua este un pic mai speciala:dupa inchiderea parcului este posibil sa intrati in locul imprejmuit in timpul noptii.Responsabilii parcului va recomanda de altfel sa veniti, preferabil iarna ,in mijlocul aurorelor boreale.

HowlNight propune de asemena vizitatorilor sa participe la o sesiune de urlete in compania lupilor.Asta pare bizar,dar experienta trebuie sa fie incredibila.

Amenintati cu disparitia,nu ramane decat un numar mic de lupi salbatici in Norvegia.Vanati,persecutati de om,unii gasesc atunci refugiul in aceste rezervatii.Un rau mai mic pentru una dintre cele mai frumoase creaturi din lumea animala.Pe voi v-ar tenta o noapte cu lupii?

phpjbfpzYphpGQHFdf

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate