Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

În vârstă de 80 de ani, o vasluiancă riscă să facă până la 12 ani de închisoare deoarece l-a omorât pe cel care voia să o violeze

in Articole/Justitie
Uneori, viața bate filmul. Așa te gândești și atunci când afli de mamaia Profira Angheluța, o bătrână de 80 de ani, domiciliată în județul Vaslui care acum aproape un an, a bătut un bărbat de 56 de ani până l-a omorât. 
 Acuzația adusă bătrânei este de lovituri cauzatoare de moarte. Ea este judecată în stare de libertate de magistrații Tribunalului Vaslui.
 Mamaia Profira le-a relatat judecătorilor de la Tribunalul Vaslui ce s-a întâmplat și cum de a ajuns să-l omoare în bătaie pe bărbatul care voia să o violeze, dar era în stare avansată de ebrietate: „Mi-a fost frică, domnule judecător. L-am apucat de cap și l-am tras afară din casă. A căzut pe scări și l-am bătut cu cizmele în cap(…)Acum îmi pare rău, eu nu am vrut să moară. Dar ce puteam să fac, dacă el a început să se dea la mine, să mă pipăie. I-am cerut să plece din casă, dar el a tăbărât peste mine. Ce puteam face?”
 Bătrâna a mai relatat că victima:” A început apoi să tragă și mai tare de haine lovind-o pe inculpată cu pumnii în piept și prinzând-o strâns de mâna stângă. În momentul în care a lovit-o cu pumnii în piept, inculpata a căzut la pământ, după care s-a ridicat și a ieșit în curte pentru a striga după ajutor. După ea a ieșit și victima. Acesta fiind într-o stare avansată de ebrietate, s-a împiedicat de pietrele din curte și a căzut la pământ. Atunci, inculpata a profitat de situație, a mers la victimă, i-a smuls părul din cap, după care a început să o lovească cu picioarele peste cap și peste corp.”
 În rechizitoriu se mai arată că victima bătrânei, un bărbat de 56 de ani, era prieten cu fiul acesteia care  a sunat la 112 când l-a găsit inconștient în  față casei. Cadrele medicale au constatat decesul bărbatului.
 Este vorba despre o crimă care s-a petrecut în data de 31 octombrie 2015 și pentru care bătrâna riscă să primească între 6 și 12 ani de închisoare.
 Judecătorii au o sarcină grea, ei trebuie să țină seama în hotărârea pe care o vor lua că este vorba de o bătrână care s-a apărat și că omul speriat acționează nebunește în unele momente. Ei, mai trebuie  să țină seama că este vorba de o bătrână care oricum se găsește la sfârșitul vieții și care trebuie să trăiască restul zilelor cu sentimentul de vinovăție că a omorât un om.

buzau-mamaia-profira

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web