Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Inca doua reactoare nucleare in Romania. Investitia gigant pe care o fac chinezii la noi in tara

in Stiri online

Statul roman trebuie sa finalizeze in acest an negocierile cu China General Nuclear Power Corporation pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala din Cernavoda, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu, citat de News.ro.

Ministrul a sustinut, totdata, ca nu sunt bani suficienti pentru prelungirea duratei de viata a reactorului 1.
Ministerul Energiei si reprezentantii companiei China General Nuclear Power Corporation (CGN) au convenit in februarie asumarea unui calendar de actiuni prin care negocierile pentru constituirea companiei de proiect care sa realizeze reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda sa fie urgentate.
Ministrul Energiei a mentionat ca exista anumite pretentii din partea companiei chineze, fara a da detalii.
Potrivit unui raport din aceasta luna al Nuclearelectrica, compania care administreaza centrala nucleara din Cernavoda, proiectul de retehnologizare a Unitatii 1 are o valoare estimata de 1,2-1,5 miliarde euro.
”Noi vorbim de extinderea reactoarelor 3 si 4 , dar trebuie sa vorbim si de retubarea reactoarelor 1 si 2. Pentru ca mai au putin si ajung la 30 de ani de viata, de productie si noi inca nu suntem pregatiti sa facem aceasta retubare. Chiar mi-am exprimat nemultumirea fata de conducerea SNN pentru ca inca lucreaza la un studiu de fezabilitate pentru aceasta retubare”, a afirmat Petcu, la Antena 3.
Oficialul afirma ca SNN a strans sume necesare retubarii reactorului 1, dar acestea nu sunt suficiente. ”Noi din 2021-2022 trebuie sa demaram aceste lucrari, astfel incat sa ne incadram pana in 2025 cu aceste retubari”, a adaugat Petcu.
Ministrul Energiei a facut insa confuzie in ceea ce priveste anul inaugurarii reactorului 1 de la centrala din Cernavoda. Petcu a spus cu unitatea 1 a fost pusa in functiune in anul 1992, insa reactorul a fost inaugurat, in realitate, in 1996. Reactorul 2 a fost pus in functiune in 2007, potrivit News.ro.
Cele doua unitati de la Cernavoda asigura aproape 20% din productia totala de electricitate a tarii.
Negocierile dintre statul roman si compania China General Nuclear Power Corporation privind constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda aveau ca termen-limita data de 20 decembrie 2016. Pana la termenul limita nu s-a luat, in realitate, nicio decizie importanta.
Citeste mai mult pe incont.stirileprotv.ro
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate