Incendiu de proporții la fabrica de încălțăminte din Jilava. Un pompier a murit

in Evenimente

”Incendiul, anunțat în jurul orei 7,30, se manifestă la o fabrică de încălțăminte din localitatea Jilava, pe o suprafață de aproximativ 2.000 mp, la fața locului fiind alocate de urgență 12 autospeciale de stingere, patru autospeciale pentru intervenție la înălțime, o ambulanță SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, patru autospeciale pentru descarcerare și o autospecială CBRN. Aflat într-unul dintre echipajele care acționau pentru lichidare, colegul nostru a fost surprins de un perete care s-a prăbușit. Întrucât flăcările se manifestă cu violență, pompierii nu pot pătrunde în zona în care acesta se află, pentru a-l recupera de sub placa de beton”, arată IGSU.

Pompierul care a murit în timp ce acționa pentru stingerea incendiului izbucnit luni la fabrica de încălțăminte din Jilava, prins sub dărâmături după ce un perete de beton al clădirii s-a prăbușit, avea 34 de ani, potrivit ISU București.

Familia acestuia a fost anunțată despre tragedie.

Un nor toxic riscă să ajungă în București. Deocamdată incendiul nu a fost lichidat. Fumul foarte gros începe să se extindă, asta și pentru că flăcările au cuprins și solvenții folosiți la fabricarea pantofilor.
Un incendiu a izbucnit luni dimineață la fabrica de încălțăminte din Jilava, fiind afectată o suprafață de aproximativ 2000 mp.

La fața locului au fost trimise 12 autospeciale de stingere, patru autoscări, o mașină de descarcerare și două ambulanțe.

Focul a cuprins şi depozitul fabricii. Nu sunt clădiri învecinate la care se poate propaga incendiul, informează ISU.

„Este o ardere generalizată cu punct vizibil de la foarte mare distanţă. A fost realizat un dispozitiv perimetral de stingere. Sunt 13 autospeciale de stingere şi 4 autoscări. Nu sunt vecinătăţi la care să se propage ingendiul. Probabil că dispozitivul de autospeciale va fi suplimentat. Este o cantitate mare de materiale combustibile înăuntru”, a precizat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24.

Incendiu la Dragonul Roșu- Pompier mort în timp ce încerca să-și salveze un coleg
În urmă cu șase ani, în luna mai a anului 2010, un alt pompier s-a stins din viață în timpul unui incendiu de proporții izbucnit  la complexul Dragonul Roşu din Capitală.
Focul a cuprinsese aproape 1.000 de metri pătraţi, iar unul dintre pompierii care încercau să stingă flăcările a murit, alţi patru au ajugând la spital.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, pompierul care şi-a pierdut viaţa, după ce o structură metalică a căzut peste el, încerca să-şi salveze un coleg.

”Pompierul era la o distanță de siguranță la momentul respectiv și nimic nu prevestea ceea ce s-a întâmplat, între clădire și containere era o distanță de cel puțin 10 metri. Ei nu erau lipiți de containere, motiv pentru care partea superioară a peretelui, când s-a prăbușit, l-a prins și cu siguranță nu ar fi putut să scape și nici să-l mai ajute cineva pentru că acele plăci sunt foarte grele. Nici în acest moment nu poate fi extras de acolo. Erau în echipă de cel puțin patru, aveau două linii de furtun. A fost și șansă și ghinion în același timp — pentru ceilalți că au supraviețuit și pentru el că a decedat. Era un perete din beton prefabricat, plăci, tocmai de aceea numai o porțiune de aproximativ 80 mp s-a prăbușit. Bucata care a rămas în picioare e deja înclinată și oricine se apropie riscă să pățească același lucru. E motivul pentru care intervenția decurge foarte greu. Sunt cel puțin 13 autospeciale de stingere, patru autoscări și echipaje SMURD. Am depășit de mult numărul de 100 — 150 de pompieri. Intervenția este în desfășurare. Mai puțin unde s-a prăbușit peretele. Salvatorii s-au apropiat cât să aibă contact vizual, dar chiar și așa este un risc iminent și pentru aceștia, motiv pentru care nici în minutele următoare nu se vor apropia foarte mult. E nevoie de echipamente de descarcerare grea, de amplasat sub pereți”, a explicat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.