Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Începe UN NOU RĂZBOI? Anunţul care cutremură lumea

in Extern

Preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi a cerut Consiliului de Securitate al ONU să adopte o rezoluţie care să permită o intervenţie militară internaţională în Libia, scrie realitatea.net.

„Nu există altă opţiune”, a declarat Abdel Fattah el-Sisi, pe fondul escaladării tensiunilor în Libia, după ce gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI) a difuzat duminică o înregistrare video care prezintă decapitarea a 21 de bărbaţi pe care îi prezintă ca fiind egipteni copţi recent răpiţi pe teritoriul libian.

La solicitatea preşedintelui egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, şi a omologului său francez Francois Hollande, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni miercuri pentru a discuta pe tema crizei din Libia.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei Franţei, el-Sisi şi Hollande au avut o discuţie telefonică în care au „evocat situaţia din Libia”.

Cei doi şefi de stat au cerut „extinderea operaţiunilor împotriva Daesh (acronimul în arabă al SI) în Libia”.

Preşedintele egiptean a solicitat în mod repetat o intervenţie militară internaţională în Libia. Cairo exercită presiuni asupra comunităţii internaţionale să-şi ducă până la capăt misiunea în Libia, după intervenţia NATO, soldată cu înlăturarea de la putere a lui Muammar Kadhafi în 2011. De atunci, Libia se află în haos.

„Europenii nu şi-au încheiat misiunea în Libia. Am lăsat poporul libian prizonier miliţiilor extremiste”, a declarat preşedintele egiptean.

Luni, Cairo a anunţat că a bombardat poziţii ale SI în Libia.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate